Første spadestik til ny cykelsti mellem Horsens og Sejet(genrefoto)

Bedre og mere sikre forhold for cyklister mellem Horsens og Sejet er nu på vej. Projektet er ét ud af flere, der skal opgradere cykelstinettet i Horsens Kommune.

Horsens Kommune tager nu hul på den længe ventede cykelsti mellem Horsens og Sejet. Fredag den 19. marts 2021 sætter Andreas Boesen, fungerende borgmester i Horsens Kommune, sig bag styrepinden i en gravemaskine og tager hul på gravearbejdet.

- Vi skal have skabt bedre forhold for cyklisterne i vores kommune, og det gør vi bl.a. ved at anlægge nye cykelstier og forbinde stierne, så vi lukker huller i vores cykelstinet. Cykelstien mellem Horsens og Sejet er blot et af mange cykelsti-projekter, vi arbejder på, og den er længe ventet af cyklister, der kører på strækningen. Det er derfor rigtig dejligt, at vi nu går i gang med arbejdet, siger Andreas Boesen.

Flere forbedringer på vej

I første omgang er det cykelstien på den sydlige side af Bollervej fra Sejet og ind mod Horsens, der bliver lavet. Stien bliver koblet på den nuværende cykelsti i Højvangskvarteret. Når stien på den sydlige side er færdig, går arbejdet i gang på den anden side af Bollervej. Begge stier forventes at være færdige i slutningen af september.

Cykelstierne kommer til at gå forbi Sejet, så cyklister kan køre ud på dem fra begge ender af byen. Strækningen mellem Sejet og Horsens er 4,5 km, og stierne bliver etableret langs vejen og adskilt fra trafikken med en skillerabat.

Horsens Kommune har stort fokus på, at det skal være nemt og sikkert at vælge cyklen frem for bilen. Det er godt for horsensianernes sundhed og miljøet.

- Vi har meget fokus på, hvordan vi kan forbinde oplandsbyerne og Horsens. I øjeblikket tegner vi også på, hvordan vi kan etablere cykelstier mellem Østbirk og Horsens via Egebjerg samt mellem Tvingstrup og Horsens via Nørrestrand. Derudover undersøger vi, hvordan vi kan lukke huller i cykelstinettet mellem Brædstrup og Horsens samt mellem Søvind og Horsens. Jeg forventer, at vi senere på året kan præsentere forslag til de forskellige løsninger, siger Allan Lyng Hansen, afdelingschef i Affald, Trafik og Ejendomme i Horsens Kommune.

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021