Garvet bager på Food ExpoBagermester Henrik Kjær er en travl mand og da han fik en invitation til at kæmpe mod yngre dynamiske kræfter på Food Expo i forrige uge, sagde han ja tak.

Tekst og foto Jørn Kildall

Henrik Kjær blev ringet op af arrangørerne for at høre om han ville repræsentere bagerfaget på messen Food Expo. Her skulle han duellere mod fem andre håndværksbagere, som alle var noget yngre end den erfarne bagermester fra Hovedgård.

Han havde øvet sig for at stille op for to år siden, men her aflyste man messen pga. Corona og Henrik Kjær fortæller:

- De sidste par år har jeg faktisk fået mere travlt og har næsten ikke øvet mig på at gå i konkurrence. Jeg har øvet mig i to dage og afprøvet nogle ting, men min hverdag er mest gået op i at lede et stort bageri med masser af praktiske opgaver.

(Privatfoto)

Henrik Kjær havde sine betænkeligheder ved at stille op i konkurrencen, da en af deltagerne lige havde vundet DM i Skills, en anden havde vundet EM og var på vej til VM. Og de øvrige deltagere havde også en masse konkurrenceerfaring med i bagagen.

- De var alle sammen meget skarpe og skidedygtige, og så er de fleste halvt så gamle som mig og de bruger mange timer på at øve og forberede sig til konkurrencer, griner Henrik Kjær.

Henrik Kjær var oppe mod et meget stærkt hold og han var som den eneste deltager selvstændig med egen forretning. Henrik som plejer at være meget snakkesalig, var meget mut og stille til konkurrencen – og var i det hele taget uden for sin ”Comfort Zone”.

- Jeg var virkelig på udebane og konkurrencen var på tid. Vi begyndte klokken ni og skulle aflevere baguettes klokken tolv, tre rulledeje klokken et og en briochedej klokken to.

Henrik Kjær lærte en masse og er godt tilfreds med at få en delt fjerde plads i konkurrencen med et meget stærkt deltagerfelt.

- Jeg er helt tilfreds med det jeg lavede og synes det har høj standard. Jeg har heller ikke deltaget i en konkurrence af denne slags tiden jeg selv var en af de unge – i 1998, slutter han af og fortsætter ind i bageriet.

(Privatfoto)

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021