Gratis entre til kunst og kultur i Tåning(privatfoto)

Søndag 14. august 2022 afholdes arrangementet Koncert og Kunst i Tåning kirke, hvor man vil kunne opleve et spændende, alsidigt musikprogram med forskellige lokale artister, samt en helt ny udstilling af den katalanskfødte video- og performancekunstner Noelia Mora Solvez.

Dør om dør med kirken ligger det hyggelige Tåning forsamlingshus, hvorfra der dagen igennem sælges mad, drikke, kaffe/the & kage. Til børnene er der aktiviteter og snobrødsbagning.

Begivenheden er arrangeret af gruppen Koncert & Kunst og Ovsted-Tåning-Hylke kirker i samarbejde med Tåning forsamlingshus, og alle i de tre sogne samt interesserede fra nær og fjern inviteres til en oplevelsesrig dag under overskriften: “Why am I here? / Hvorfor er jeg her?”

Mellem koncerterne kan kunstudstillingen udforskes, og der er mulighed for at tage dagens tema med sig ud på en lille afmærket pilgrimsrute i den smukke natur omkring kirken (en gåtur på ca. 10-15 min). Alle inviteres til at byde ind med refleksioner over spørgsmålet: “Hvorfor er jeg her? Hvad er her?, Hvor er her?, Hvem er her?” etc. Ord og tanker samles ind på små papirlapper og indgår til sidst i et fælles musikalsk værk, som afslutning på dagen.

Det er anden gang begivenheden afholdes - sidste år var i Hylke kirke og nu er ‘værtsskabet’ givet videre til Tåning.

Vi håber, at rigtig mange beboere fra hele Ejer bjerge området vil møde op, så vi sammen kan skabe en tilbagevendende årlig begivenhed, der kan binde vores tre sogne, Ovsted, Tåning og Hylke endnu tættere sammen - fælles om kunst, musik og de dybere spørgsmål, der rører sig i os.

Gruppen Koncert & Kunst er et samarbejde mellem: Johannes Smed, komponist og ordsmed, Noelia Mora Solvez, video- og performancekunstner, Espen Sørensen / Mzungu Kichaa, dansk-tanzaniansk verdensmusiker, Mark Davis, californiansk sanger & sangskriver, Karoline Hausted, sanger, komponist og kirkemusiker, Birgit Secher, kulturel indsparker og menighedsrådsformand ved OTH kirker.

En kæmpe tak til OTH kirkers menighedsråd for opbakning og økonomisk støtte, til Skanderborg Kommunes Kulturpulje for økonomisk støtte, samt til alle frivillige hjælpende hænder.

Aktiviteter hele dagen:

Udstilling/installation i kapellet v/ Noelia Mora Solvez. Mad og drikke sælges fra forsamlingshuset. Hobbykunst og kunsthåndværk i forsamlingshuset. Pilgrimsvandring. Børneaktiviteter.

NB! Alle koncerter foregår i kirken.

Dagens program

11:00 -11:30 Andagt i Tåning kirke v/ Kristian Skovmose
11:35 Parade og tårnblæsning med sækkepibespillere 
12:00 Velkomst ved kirketårnet
12:15 Velkomstværk i kirken med: Mark Davis, Karoline Hausted, Mzungu Kichaa, Johannes Smed og kirkens kor “Koret på toppen”.
12:30- 12:45 Koret på toppen, under ledelse af Christine Neergaard-Holm
12:45 -13:15 Koncert: Karoline Hausted - Ethereal Folk 
13:15 -13:45 Aktiviteter
13:45 -14:15 Koncert: Mzungu Kichaa - World Music 
14:15 -14:45 Aktiviteter
14:45 - 15:15 Koncert: Kwella og Bjørnskov - Trad. Jazz 
15:15 - 15:30 Aktiviteter
15:30 - 16:00 Koncert: Johannes Smed - Alternativ Pop 
16:00 - 16:30 Aktiviteter
16:30 - 17:00 Koncert: Mark Davis - Californian Indie
17:00 - 17:30 Fælles afslutningsværk “Why am I here?” Musik improvisation og oplæsning af indsamlede inputs, refleksioner, digte
18:00 Tak for i dag

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023