HH Elite: Teamet omkring holdet bliver vigtigere og vigtigereDen tid, hvor staben omkring et eliteidrætshold bestod af en træner og en holdleder, er for længst overstået. Der er assistenter, fysiske trænere og en sundhedssektor, der stort set matcher et sygehus i starten af tresserne. Alt sammen for at sørge for de optimale forhold for spillerne, så de kun skal tænke på at udføre deres arbejde inde på banen. I HH Elite er de også med på den vogn, og de tre fysioterapeuter er en særdeles vigtig del af træning, forebyggelse og genoptræning.

Af Peter Troelsen (DJ)

”Hvis en af spillerne bliver skadet, står vi for at gå dem genoptrænet, så de kan deltage i almindelig træning lige så snart at de er skadefri. Kort sagt er vi ansat til at varetage spillernes sundhed. Hvis der sker noget i kampene, så er vores opgave at finde ud af, om der skal ringes efter en ambulance, eller om vi selv kan klare det. I forbindelse med vores uddannelse får vi nogle screeningsværktøjer som vi bruger i forbindelse med opståede skader”, forklarer Cecilie Juhler, der sammen med Kathja Rasmussen og Mia Lindholm Jensen er fysioterapeuter i HH Elite,

I HH Elites førsteholdstrup er der i øjeblikket tre alvorlige skader spillerne genoptræner efter, og det betyder et stort arbejdspres for de to fysser. Der skal laves individuelle træningsplaner for de tre spillere, der er på hver deres stadie i genoptræningen.

”Vi sørger for at få lavet en plan for genoptræningen af hver enkelt spiller. På den måde kan vi sikre, at deres genoptræning foregår på en forsvarlig måde og spillerne kan være sikre på, at de får en korrekt genoptræning til gavn for både dem selv og for holdet. Hver skade er jo unik i forhold til den enkelte spiller, og derfor skal der også laves unikke planer for spillerne”, fortæller Cecilie Juhler.

Både til træning og til kampene rundt omkring i landet er der mindst en fysioterapeut til stede, så der kan gribes ind, hvis der opstår skader. Behandlerne bliver stille og roligt en del af holdet i HH Elite, og der bliver knoklet igennem når de tre er på arbejde.

”Vi skiftes til at være til træning og til kampene, men der er altid en til stede før og under træningen og altid en med, når bussen går til udekampene. Vi træner med de skadede, når holdet ellers træner, og derfor er vi der også, hvis der skulle være en skade, der kræver behandling når, holdet træner. Vores opgave er at forebygge og helbrede”, konstaterer Cecilie Juhler, der er uddannet fysioterapeut med en overbygning i sportsfysioterapi.

Med den uddannelse er man i stand til at være overalt i sportsverdenen, men hvis man for eksempel er på et skulderkursus, snakker håndboldfysioterapeuterne sammen om de udfordringer, der er indenfor sporten.

”Skuldrene er meget udsatte i håndbold, med den megen fysiske kontakt der er, og derfor gør vi en del for at være klar til at behandle den slags skader. Der ryger også en del korsbånd i håndbold, og dem har vi et par stykker af i øjeblikket i vores trup. Vi er i hvert fald klar til at hjælpe spillerne lidt lettere gennem deres skadesforløb. Vi laver også styrketræning med de skadede spillerne og skadesforebyggende træning efter aftale med trænerne, men ellers er styrketræningen et job for vores fysiske træner Ashley Tootle”, siger Cecilie Juhler.

Lignende artikler

Peter Troelsen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

22/09-22 Varebil udbrændt på Stigsholmvej lidt udenfor Brædstrup
22. sep 2022