Horsens og Odder er værter for verdens største musikfestival for børn og ungeNår 14.000 børn sidder med store ører på gulve i gymnastiksale og aulaer i starten af oktober, så er de en del af en rekordstor skolekoncertfestival.

I et samarbejde med 'Levende Musik i Skolen', LMS, byder de to kommuner alle deres skolebørn velkommen til to koncerter og en ekstra musikaktivitet i løbet af tre festivaldage. På scenerne står professionelle danske og udenlandske musikere, der har specialiseret sig i at formidle musik til det unge publikum, i alt 200 koncerter.

Festivalen er en årlig tilbagevendende begivenhed, og for første gang går to kommuner sammen om at lægge skoler, koncerthuse, spillesteder og børn til de mange oplevelser.

Lokal opbakning om en verdensbegivenhed

Det omfattende samarbejde mellem Horsens, Odder og 'Levende Musik i Skolen' har stået på længe. Trafikken og korrespondancen mellem de to byer og LMS i Aarhus har været tæt. Så stort et arrangement kræver blandt andet en masse praktisk planlægning som for eksempel bustransport for de mange festivalgæster mellem skoler, spillesteder og hoteller. Dertil kommer en minutiøs fordeling af de enkelte skoleklasser til de mange koncerter. Musikskolerne i begge kommuner har også arbejdet på højtryk for at få det hele til at gå op.

Horsens Kommunes borgmester Peter Sørensen glæder sig over, at Horsens er en del af den fantastiske musik-event.

- Horsens er kendt som en levende kommune med et sprudlende kulturliv, der byder på kultur 365 dage om året med alt lige fra små intime og unikke oplevelser til de store brag. Og nu kan vi i et tæt samarbejde med Odder Kommune og LMS tilbyde vores tusindvis af skolelever en musikoplevelse ud over det sædvanlige med Levende Musik i Skolen-festivalen. Det bliver nogle forrygende dage for vores børn og unge, siger Peter Sørensen.

Borgmester Uffe Jensen fra Odder Kommune er stolt af at være en del af den store musikalske satsning:

- Vi glæder os helt vildt. Det bliver en stor oplevelse for alle skoleeleverne, der kommer til at arbejde med musik i skolen og kommer til spændende koncerter. Samtidig bliver det en fest for alle borgere med de forskellige musikalske tiltag, der er i kommunen. Og så er jeg stolt af, at vi kan løfte sådan en opgave sammen med vores gode nabokommune i Horsens, siger Uffe Jensen.

Forældre og bedsteforældre er inviteret med

På festivalens sidste dag, onsdag den 3. oktober, har børnenes forældre og bedsteforældre chancen for at mærke den intense festivalstemning. I Odder kan hele familien nemlig få en fælles musikalsk oplevelse til en række eftermiddagskoncerter.

Internationalt forum og prisuddeling

Som en ekstra dimension ved dette års festival er det internationale forum YAMsession, der afholdes på skift i lande over hele Europa. Her mødes musikgrupper, producere, forskere og organisationsfolk til ekspertforedrag, showcases og prisuddeling, hvor de bedste koncertproduktioner kåres.

Fakta

Om LMS Musikfestival 2019

  • Verdens største musikfestival for skolebørn afholdes i Horsens og Odder 1.-3. oktober.
  • 14.000 skolebørn overværer hver to koncerter og deltager i én workshop/musikaktivitet.
  • Musiklærere, organisationsfolk, kontakter fra skoler og kommuner m.fl. mødes til musikalsk networking, inspiration, kurser og oplæg.
  • 200 koncerter, 30 musikgrupper, 2 samarbejdende værtskommuner og omkring 100 udenlandske gæster.

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021