Hovedgård Byfest: Der var fest for det grå guld!(Foto: Jørn Kildall)

Traditionen fortsætter: Seniorer samles for frokost, musik og fortællinger ved Hovedgård byfest.

Tekst og fotos Jørn KIldall

Tidligt møde og levende mindesnak

Traditionen tro mødtes seniorerne i Hovedgård og omegn til byfesten torsdag middag i festteltet. Allerede en halv time før begivenheden startede, var mange mødt op for at sikre sig en god plads. Snakken gik lystigt, og der blev udvekslet minder på bænkene rundt omkring på pladsen.
 

(Foto: Jørn Kildall)

Klar til frokost: Ekstra gæster på vej

Inde i det store telt blev der travlt, da beskeden om 10-15 ekstra gæster til frokostarrangementet kom. Ekstra borde blev fundet frem, duge lagt på, og der måtte hentes ekstra bestik og service. Mellemtiden blev udnyttet godt ved baren, hvor køen til de kolde drikkevarer voksede.
 

(Foto: Jørn Kildall)

Rangers: Musik og fællessang

Midt i travlheden kunne man høre Rangers, det næsten lokale orkester, lave lydprøve i det ene hjørne af teltet. Rangers, som også består af seniorer, har spillet sammen i mindst 50 år. Deres præsentation blev mødt med en blanding af nostalgi og glæde, som flere i teltet kunne huske bandets medlemmer fra dengang, de var yngre.

Spændende fortælling: Flugtkongen Lorentzen

Efter frokost og musik fulgte et spændende foredrag med Allan Skou Larsen. Han fortalte levende om flugtkongen Lorentzen, som lykkedes med at grave en lang tunnel ud under statsfængslets mure i Horsens.
 

(Foto: Jørn Kildall)

En vellykket dag: Byfesten slutter på den høje note

Med omkring 50-60 seniorer, der havde fundet vej til festteltet, var der enighed om, at det havde været et vellykket arrangement. Jan Koborg Olsen, som er en af hovedfigurerne bag byfesten, kunne glæde sig over en tydelig stigning i antallet af gæster i forhold til året før. Med det som udgangspunkt ser fremtiden lys ud for Hovedgård byfest - en fest, der tydeligvis værner om traditioner, samvær og det grå guld!
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023