Hovedgård viser stationen fremSøndag formiddag havde repræsentanter for lokalrådet inviteret byrådsmedlem Lisbet Torfing (EL) og trafikordfører Rasmus Vestergaard Madsen, MF (EL) til en snak om muligheder for at etablere togstop i Hovedgård.

Af Jørn Kildall

På en lidt kold og blæsende søndag formiddag fik Ejvind Olsen og Vagn Christensen hurtigt talt sig varme, og præsenteret Enhedslisten trafikordfører for de beregninger der er foretaget i forbindelse med en mulig genåbning af Hovedgård som stationsby.

Fra lokalrådets side pågår der et stort arbejde med at ”sælge” den gode idé videre og nu er man nået til at præsentere planerne for de forskellige partiers trafikordførere. Rasmus Vestergaard Madsen var tydeligvis meget interesseret i planerne og havde også læst op på sagerne inden han ankom til Hovedgård.

Det er forventning at ved etablering af Hovedgård som stop på strækningen mellem Horsens og Skanderborg ville det kunne forventes at mere end 800 passagerer vil benytte station dagligt. På den måde vil man kunne få flere pendlere over i kollektiv trafik og have et mindre pres på vejnettet og mindre udledning af CO2.

Rasmus Vestergaard Madsen der i øjeblikket sidder som suppleant i Folketinget for en sygemeldt Henning Hyllested, kendte godt til den kollektive trafik omkring Hovedgård da han for år tilbage var flittig bruger af den i sin studietid i Aarhus.
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023