Hvad skal jeg læse i min sommerferie?'Den Tavse Patient' er en hårrejsende thriller skrevet af Alex Michaelides.

Skal du ned til en lækker strand i de varme lande, på en skiferie i koldere himmelstrøg eller en skøn ferie i det danske sommerland? Uanset hvad ferien står på, har jeg et par bogforlag til dig! Jeg har i denne artikel samlet fire forskellige bøger, som jeg selv var meget begejstret for. Så ligegyldigt hvilket sommerhumør du er i, har jeg en boganbefaling til dig.

Af Emilie Kildall – Instagram: BookwormKildall

Thriller

Kan du lide historier, som kan få hårene i nakken til at rejse sig? Så er ’Den tavse patient’ skrevet af Alex Michaelides helt sikkert noget for dig. Denne thriller overrasker indtil det sidste punktum er sat og er rigtig godt skrevet.

Billedkunstneren Alicia Berenson skriver dagbog for at få afløb for sine følelser, men samtidig vil hun overbevise sin mand om, at hun har det godt. En aften skyder hun ham dog fem gange i hovedet og næster at tale igen. Seks år efter får kriminal-psykologen Theo Faber job på den sikringsanstalt, hvor Alicia er indlagt. Han er meget opsat på at få hende til at tale igen, da det endnu ikke er lykkes. Men kan få hende til det, og vil han rent faktisk høre, hvad hun har at sige? 

L. Sherman har skrevet bogen 'Som i et Vintereventyr', som er en kærlighedshistorie som foregår i de Franske Alper.

Feel-good

Er du mere en hyggelig feel-good historie, som er læst på en dag? Så vil jeg anbefale dig at læse ’Som i et vintereventyr’ skrevet af L. Sherman. Denne cirka 160 siders kærlighedshistorie foregår i juletid i de franske Alper. Du kan blive kølet ned af sneen i Alperne, og samtidig få varmen fra en god romance.

Rejseanmelderen Sebastian lover at gøre sin søster en tjeneste, og anmelde veninden Claires familiehotel. Sebastian og Claire har dog en fortid sammen, men har ikke set meget til hinanden de sidste ti år. De indgik også en fjollet pagt – hvorfor gjorde de nu det og kan det hele ende lykkeligt?
 


 

'Tatovøren fra Auschwitz' er en sørgmodig og smuk historisk roman skrevet af Heather Morris.

Historisk perspektiv

Er du til en historisk roman? Så er ’Tatovøren fra Auschwitz’ skrevet af Heather Morris noget for dig. Bogen er smuk, sørgmodig og utrolig nok baseret på sande hændelser. Den fortæller både de rædsler mennesker kunne finde på under Anden Verdenskrig, men også det fantastiske håb, som kan spire under de mest grufulde forhold. Denne fremragende bog er også lavet som en miniserie på seks afsnit, som kan ses på Viaplay.

Slovakiske Lale Sokolov er jøde og bliver i 1942 taget til fange og transporteret til Auschwitz-Birkenau koncentrationslejr. Grundet sine flere sprog, bliver han sat til at tatovere sine medfanger. En dag står den skrækslagne Gita i køen til at blive tatoveret. Ved dette møder, beslutter Lale sig for, at han vil overleve og gifte sig med Gita.
 


 

Mads Midé Erichsen, kendt fra tv, har skrevet en eftertænksom selvbiografi under titlen: 'At vende sig mod havet'.

Eftertænksom biografi 

Selv hvis du ikke kender Emil Midé Erichsen, vil jeg anbefale dig at læse ’At vende sig mod havet – en søgen efter eventyr’ i din sommerferie. Emil formår, på baggrund af sin egen historie de sidste 10 år, at få læseren til at tænke over eget liv. Hvad vil jeg, hvordan gør jeg det, og hvem skal jeg gøre det med? Har du brug for en dejlig omgang reflektion, uden at det bliver for meget? Og har du samtidig lyst til at lære mere om Emil fra Havana? Så saml denne op til sommeren.
 

Lignende artikler

Emilie Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024