Hvem tænder julelysene i Østbirk?(arkivfoto)

Østbirk har haft julelys sat op i byen i mere end 50 år, og gennem alle årene har det været et privat foretagende uden støtte fra hverken Sognerådet, Gedved- eller Horsens Kommune.

Bortset fra udgiften til strøm er det foreningens medlemmer der betaler for at vedligeholde, opsætte- og nedtage julelysene hvert eneste år.

Foreningens medlemmer er en række lokale virksomheder der hvert år betaler et kontingent til foreningen, pt. 1000 kr. + moms.

Det rent praktiske arbejde med at nedtage og opsætte julebelysningen bliver varetaget af nogle af de ældste klasser på Østbirk Skole, der derved får et pænt tilskud til klassekontoen.

Oprindelig var det Borger og Handelstandsforeningen i Østbirk der stod for julebelysningen, men efterhånden som mange af Østbirks butikker lukkede gennem årene, blev det i 2000 besluttet at stifte en ny forening der fremadrettet skulle stå for julebelysningen i Østbirk.

(arkivfoto)

Bestyrelsen i Julelysforeningen består i dag af Niels Valeur, Niels Damsted og Jens Glavind, der siden foreningens start har været formand for foreningen.

Den nuværende julebelysning kan sikkert holde nogle år endnu, men foreningen er så småt begyndt at tænke på den investering der venter foreningen om få år når der skal indkøbes ny julebelysning.

Østbirk Julelysforening opfordrer derfor alle interesserede virksomheder i Østbirk og omegn til at melde sig ind i foreningen.

Henvendelse om medlemskab kan ske til Niels Damsted på 51701339, Niels Valeur på 25445588 og Jens Glavind på 40972075.

Lignende artikler

Jens Glavind

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023