Igennem Sverige i egen bådNår man sejler fra Øer ved Ebeltoft og sætter kursen mod Gøteborg, får man muligheden for at sejle tværs igennem Sverige og komme ud i Østersøen.

På Birkebo havde pensionistforeningen inviteret sejler ægteparret Hanne og Peter Høyer ind til at fortælle om deres flotte sejlads fra Ebeltoft via Göteborg og om turen gennem Vänern og turen gennem de mange sluser som bringer sejlerne op ad Götakanalen og ned igen til Østersøen.

Herfra gik turen søndenom via den Svenske skærgård med fastlandet om styrbord. Inden man nåede Malmø hvorfra turen gik sydom Sjælland og op igennem Storebælt med kursen sat mod Øer lige under Jyllands næsetip.

Foredraget startede med at vi blev gjort bekendte med motorbådens indretning og ikke mindst med hvem der var kaptajn, og som Peter Høyer sagde:
- På båden er det ligesom derhjemme, her er Hanne også kaptajnen.

Det grinede den total fyldte sal meget af, mens de flotte fotos blev vist i den mørkelagte festsal på Birkebo i Østbirk.

Inden selve foredraget havde avisen en lille snak med Hanne Høyer som fortalte, at de denne sommer havde sejlet hele vejen til Berlin, selvom mange ikke tror på at det er muligt, men som Hanne siger:

- Det er muligt at sejle helt til Berlin, selvom folk kigger på os med mistro når vi fortæller om det. I sommeren 2019 planlægger vi at sejle til Paris. Turen begynder vi i Holland og vi sejler til byernes by. Hjemturen skulle gerne foregå på Mosel.

Kildall

Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024