Julen er startet i HovedgårdSpejdernes traditionelle juleloppemarked i Hiet er signalet til at julen nærmer sig, og at dømme efter tilstrømningen er julen længe ventet i Hovedgård.

Tekst og foto Per Bonde

Der var kø udenfor Hiet inden dørene til juleloppemarkedet blev slået op kl. 13 søndag fortæller Tove Frandsen, der er tovholder på for spejdernes loppe aktiviteter. Det går stærkt, siger Tove, hvis du vil købe lodder i tombolaen, skal du til at skynde dig – og da var klokken endnu ikke blevet 14.

Ifølge Tove er der rigtig mange frivillige involveret i spejdernes loppe aktiviteter, ikke bare når der er marked, men også i løbet af året er der brug for hænder.
 

Lopper indleveres året rundt

Der indleveres løbende lopper til spejderne i så store mængder, at der ugentlig må ryddes op og sorteres, så f.eks. julesagerne er lagret, så de er til at finde frem når juleloppemarkedet skal afholdes, men også alle andre lopper skal sorteres, og det sørger 2 til 3 frivillige for én gang om ugen, så det hele ikke bliver for uoverskueligt.

Tombolaen er en succes

Hvis udsolgt er kriteriet for succes, var tombolaen til juleloppemarkedet er meget stor succes, for det tog ikke en gang en time at sælge alle lodderne, og de omkring 200 præmier var hurtigt udleveret til de mange glade vindere. Det er næsten gået for hurtigt, siger Tove, for dem der kommer nu, bliver nok skuffede over at der er udsolgt – vi må se, hvad vi gør næste år for at undgå udsolgt efter en time.
 

De store spejdere står for forplejningen

Spejderne solgte lækre hjemmelavede vafler, kaffe og læskedrikke til rimelige priser, så når man havde været rundt i hele spejderhytten, kunne man få sin lækkersult stillet. Det var tilsyneladende populært, for det var svært at finde en ledig plads.

Stor tilfredshed

Allerede nu efter blot en time er jeg rigtig godt tilfreds, siger Tove Frandsen. Der er masser af mennesker, der ryger mange ting over bordene, og der er lutter smil og glade ansigter, så hvad er der at være ked af slutter Tove. Man sluttede loppemarkedet af med et overskud på 9.200 kroner.
 

Lignende artikler

Per Bonde

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024