Klar til musikalsk søndags underholdning?Er du klar til søndagsmatine? Traditionelt set har matineforestillinger være en måde at tiltrække et bredere publikum, især familier og ældre publikummer. Lige nu barsler fire musikere fra Østbirk med planer om at lave musikalsk underholdning nogle gange om året i byen.

Tekst og fotos Jørn Kildall

En dag slog det Laurids Jørgensen at der mangler fælles musikalsk arrangement for alle aldre i Østbirk. Han talte med aktivitetsmedarbejder Birgit Brønnum på plejecenter Birkebo om at lave en søndagsmatine nogle gange om året i Birkebos aktivitetslokaler. Hun syntes godt om idéen.

Laurids Jørgensen er mangeårig spillemand og sammen med Knud Erik Jensen på guitar, Preben Hansen på sang og Jan Erik Hansen ligeledes på sang kalder de sig De Verse 4. Kvartetten er en slags husorkester på Birkebo og spiller til mange af arrangementerne på stedet.

Det er idéen at der skal være søndagsmatine på Birkebo hvor de som har lyst til at give et nummer, møder op – på tværs af alle aldre. De fire musikere pointerer at man ikke behøver at kunne ramme tonen, for det drejer sig om at være sammen og hygge en søndag eftermiddag. 

- Det behøver ikke kunne at være en sang, fortæller Knud Erik Jensen. Hvis du har et festligt indslag, en anekdote, et sketch, kan steppe eller noget helt andet … så er du mere end velkommen til at træde op.

Kender de melodien?

Kan du være sikker på at orkestret kan spille melodien til den sang du vil synge? Laurids Jørgensen har spillet violin, guitar og harmonika det meste af sit liv og kan spille det meste.

- Jeg kan næsten spille alt … dog kommer jeg til kort, når det drejer sig om det som de unge lytter til i dag. Der er jeg ikke opdateret, men det er sjældent jeg må kaste håndklædet i ringen, fortæller Laurids Jørgensen med et stort smil.

De Verse 4 har spillet sammen i mange år. De er stolte af at have et meget bredt repertoire, og det at de fire musikere, hver især har deres foretrukne genrer, gør at man dækker et stort musikalsk territorium.

- Hvis man skal sætte en ramme for hvor vi befinder os musikalsk, så dækker Giro 413 meget godt, fortæller Knud Erik Jensen. Orkestret rammer også Dansk Toppen, folkemusikken, revyschlagere og viser. De holder også meget af sangene i Højskole Sangbogen.

Man håber på at mange vil komme og være med, og byde ind med et indslag eller bare komme og nyde musikken og de optrædende - og bare have en hyggelig eftermiddag sammen.

Foreløbigt er datoen planlagt til 14. maj klokken 14-16, men man forbeholder sig retten til at ændre tidspunktet. Det bliver gratis at komme ind og være med, og der vil også blive mulighed for at købe kaffe, te, kage, øl, vin og vand på stedet.

Følg med her i avisen og se hvornår søndagsunderholdning rammer Østbirk.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024