Maleriudstilling i Yding kirkeFra midt i marts og hele april kan man se maleriudstilling i Yding kirke. Det er Hanne Borre, som udstiller nogle af sine malerier. Det drejer sig om en serie med titlen LYS, som er malet i år, og som viser forskellige aspekter af sollysets spil i træer, på græs og i vand – altså natur-billeder med solstråler i, et emne, som man i menighedsrådet synes passer godt til kirkens budskab, til den kommende sommer og til håbet for en lysere fremtid, når pandemien er kommet under kontrol og de fleste er vaccinerede, og samfundet åbnet igen.

Desuden indeholder udstillingen en serie fra 2020 med titlen ÅRSTIDER. Disse billeder er ren abstraktion malet i den såkaldte cobra-stil. Her er det altså kun farver og former, der symboliserer de fire årstider. For efterårsbilledet er der den særlige finurlighed, at alle farverne er hjembragt af kunstneren som farvepul-vere, hun selv har samlet i et bestemt område i Provence, kaldet Colorado Provencal.

Malerierne kan beses under gudstjenesterne, første gang 16. 3. kl. 17.30, hvor Peter Tast holder hver-dagsgudstjeneste. Egentlig var der her planlagt musikalske indslag, men da den slags jo ikke er muligt for tiden, er der altså noget for øjet i stedet.

Hanne Borre har atelier og værksted på Lyngdalvej 8, hvor man altid er velkommen til at kigge indenfor. Foruden at male laver Hanne Borre også keramik hjemme i sit værksted. Hun er oprindelig gymnasielærer med biologi og billedkunst som fag.
 

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024