Marianne i SattrupHist hvor vejen slå en bugt… her taler vi om Sattrupvej 10, hvor keramiker Marianne Strube har værksted og butik. Ude til vejen står et fint skilt som siger: Strube Keramik & Glas. Marianne og manden Henning har boet i huset i 33 år og de har produceret masser af lækker keramik og glaskunst på stedet.

Hos Marianne Strube er der juleåbent i butikken i Sattrup alle fredage frem til jul. I år er det hele specielt, da hun ikke kunne være i Ridehuset i Aarhus – hvor hun ellers har stået på julemarkedet med sine keramikvarer de sidste 10 år. Derfor holder hun åbent i Sattrup hver fredag klokken 10 – 17, hvor man kan se hendes flotte keramiske værker og brugsgenstande af højeste kvalitet.

Marianne Strube er født på Ærø og voksede op i området ved Skanderborg og i 1980 vendte hun tilbage til fødeøen for at komme i lære som pottemager hos Jette Andersen. 

Efter endt uddannelse vendte hun tilbage til Jylland og i 1984 åbnede Marianne og manden Henning, Strube Keramik hjemme i udestuen i Svejstrup, hvor de installerede deres første ovn til brænding af keramik. 
I 1987 flyttede Marianne og Henning til Sattrup hvor de åbnede det nuværende værksted og butik som på 33. år ligger på samme sted.

Det er overvældende at mine kunder finder mig langvejs fra…

For Marianne Strube var det lidt specielt at holde juleåbent i Sattrup efter 10 års pause, men hendes kunder har taget godt mod hendes initiativ. Allerede ved åbning denne fredag kom der mange kunder fra morgenstunden og der kom kunder fra både Horsens og helt fra Fredericia.

- Det er overvældende at mine kunder finder mig langvejs fra… bare for at se på mine varer i butikken og der har været tryk på lige fra morgenstunden, siger en glad Marianne Strube.

I butikken ligger der flotte illustrerede børnebøger med titler som ”Petras Ko”, ”Svend Åges Gris” og ”Sigurds Traktor”. Bøgerne er illustreret og forfattet af Line Margareta Iversen fra Gedved, skulle have udstillet på Fængslet… men her er al aktivitet også lukket ned. Derfor tilbød Marianne Strube hende at have de fine børnebøger liggende i butikken i Sattrup.

I butikken er der masser af forskellige keramikvarer og Marianne Strube fortæller om sit stilskifte for år tilbage:

- Indtil for 8 – 10 år siden var jeg mest de lidt tunge og mørke farver, men jeg savnede fornyelse og skiftede til det mere lyse med prikker… det er hvad jeg kalder for glad keramik. Ja, bare se på mit tøj… det afspejler meget godt min stil, griner hun med et smittende smil.

Interviewet bliver afbrudt da næste hold kunder træder ind i butikken og Marianne tager mod og viser de mange flotte ting som er til salg i butikken på Sattrupvej 10.

Der er åbent i butikken hver fredag klokken 10 – 17 frem til 18. december.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024