Mere end halveret januar-bilsalg i Region Midtjylland(pressefoto)

Januar er normalt kendetegnet ved nytårskure og menneskefulde bilforhandlere. Historien blev imidlertid en anden i januar 2021. Corona-nedlukningen lagde en kraftig dæmper på bilsalget, og der blev kun indregistreret 10.257 nye biler i hele Danmark, hvilket er det laveste antal på én måned siden marts 2009. Nedgangen ramte også Region Midtjylland, hvor der blev indregistreret 52,7 procent færre biler end i januar sidste år.

Af De Danske Bilimportører

Baggrunden for det lave bilsalg i den forgangne måned må tilskrives den hårde nedlukning af detailhandlen, som har ramt alle landets bilforhandlere. I øjeblikket er det ikke muligt at komme til fremvisning hos forhandlerne, og det er et fåtal af kunderne, der benytter sig af de nye muligheder såsom ”hjemme-fremvisning” og ”hjemme-prøvekørsel”.

I alt kom der 1.876 nye biler ud på vejene i Region Midtjylland i den forgangene måned. Til sammenligning blev der i gennemsnit indregistreret 3.260 nye personbiler om måneden sidste år i det midtjyske. Region Midtjylland er faktisk den af de fem regioner, der oplevede den største salgsnedgang i januar i forhold til januar 2020. Om januar måneds bilsalg siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører:

- Oven på vedtagelsen af det nye afgiftssystem var der lagt i kakkelovnen til, at januar skulle blive en rigtigt god måned for os. Det satte coronaen imidlertid en stopper for. Vi forstår naturligvis corona-situationens alvor, men appellerer samtidig til, at myndighederne vil gribe restriktionerne af detailhandlen mere nuanceret og differentieret an.

Han fortsætter:

- De fleste bilforhandlere i Region Midtjylland har mange hundrede kvadratmeter til rådighed og har dermed rigtigt gode forsætninger for at fremvise deres biler på en forsvarlig og coronavenlig måde. Vi foreslår, at kunderne booker tid til fremvisning, så man undgår trængsel hos forhandlerne - og kødannelse udenfor.

De grønne biler forsat på ret køl

Salget af de grønne biler fortsætter ufortrødent trods corona-nedlukningen. Næsten en fjerdedel af de nye biler i Region Midtjylland var enten el- eller plug-in hybridbiler i januar måned. Andelen var omkring 17 procentpoint højere end andelen i Midtjylland i samme måned sidste år.

Særligt gjorde plug-in hybriderne sig positivt bemærket. De øgede deres markedsandel i Region Midtjylland med ca. 14 procentpoint i den forgangne måned ift. januar 2020. Helt præcist kom 343 nye plug-in hybrider ud på de midtjyske veje i sidste måned.

- Det er godt at se, at de grønne biler klarer sig godt trods corona-nedlukningen. Vi er dog ikke i tvivl om, at månedens grønne total havde været væsentligt højere, hvis ikke det havde været for corona. Ydermere har der også været udfordringer med implementeringen af det nye afgiftssystem, som også kan have påvirket det grønne bilsalg negativt. At det opladelige bilsalg alligevel har klaret sig så godt, som det har, vidner om, at den grønne omstilling er på rette spor i Midtjylland såvel som i resten af landet, siger Mads Rørvig
 

Lignende artikler

De Danske Bilimportører

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Keramiker Stine Orle i Stensballe
19. apr 2021