Mere sikkerhed ved færdsel i området ved Østbirk SkoleBirthe Knudsen. Byrådspolitiker (A), Kulturudvalget

Et emne jeg har stort fokus på, er sikkerheden for vores børn når de skal afleveres ved skolen i Østbirk. Jeg har selv flere gange oplevet på egen hånd, det kaos som hersker i området omkring Østbirk hallen og Østbirk skole om morgenen, når bilerne kører på kryds og tværs at parkeringsarealet, alt imellem børn og forældre render imellem og over vejen for at aflevere børnene i skolen. 

Af Birthe Knudsen, Lundsvej 2, 8752 Østbirk. Byrådspolitiker (A), Kulturudvalget, UUL-udvalg

Problemet er dog positivt, da det bl.a. skyldes det fantastiske nye lægehus vi har fået i byen, placeret i selvsamme område. Det må ikke misforstås når jeg siger, at det er fantastisk med det lægehus! Det betyder nemlig at vi har sikret at vi har læger lokalt i byen, og ikke skal ”udenbys” for komme til vores egen læge, når dette behov opstår – Dette er noget som gør Østbirk til en attraktiv by at bo i, og det er langt fra noget som er alle mellembyer forundt, at have sit eget lægehus. 

Men dette har så desværre affødt en del ekstra trafik i området, da det nu ramler sammen med den allerede eksisterende trafik som i forvejen var til/fra Børnehaven Skovhuset og skolen. 

Jeg har allerede fået flere henvendelser omkring problemerne med trafikken i området, af både. forældre og andre medborger, som har observeret problemerne ifm. afleveringen af børn i skolen og skovhuset eller ved lægebesøg. Jeg har derfor rejst dette punkt som et ønske til budgettet næste år, da vi skal have sat penge af til at optimere trafiksikkerheden i området – Og dette skal ske inden der sker en ulykke. For én ulykke, er én for meget.

Derudover forudser jeg, at der også kan opstå flere problemer på Skolegade, end dem der allerede er i dag. Her holder biler ofte parkeret i begge sider af vejen, specielt lige omkring myldretid, hvor børn skal afleveres i skolen, og dette skaber farlige situationer for de tililende elever samt de medborgere skal afsted på job i samme tidsrum. Med den nye udstykning på Bavnebjerg, må der desuden forventes endnu mere trafik, som skal igennem her. Dette vil helt sikkert forværre den situation yderligere – her vil der helt sikkert også skulle laves nye tiltag for at sikre mere optimal færdsel og sikkerhed for bløde, såvel som hårde trafikanter.

Birthe Knudsen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Bakkelandets Friskole - Børnehave - Vuggestue
07. jun 2021