Mød fotograf ArendinaDu har måske lagt mærke til at der indimellem står Arendina Post de Jong under billederne i avisen. Hun er den nyeste af vores dygtige fotografer og her får du en præsentation af hende.

Tekst og fotos Arendina Post de Jong

Mit navn er Arendina de Jong, jeg er født og opvokset i Holland hos mine forældre sammen med min lillebror. Min far var fotograf på skibsværftet i Amsterdam, og i hans fritid tog han billede til bryllupper, og alt hvad han kunne finde på. Tit og ofte var jeg med, og kunne godt lide at være i hans mørkekammer og se hvordan billede blev til.  

Men jeg tog min ungdomsuddannelse som modedesigner og skrædder, blev gift med en Hollandsk landmand. Vi fik to piger og flyttede til Danmark i 1998. Vi købte den gård vi bor på nu, i Nebel ved Horsens. Der var både jerseykøer og grise. Nu til dags bor vi stadigvæk på gården og vi har tre piger, tre børnebørn, heste, får, katte og en schæferhund. Jeg elsker natur, dyr, og håndarbejde. 

Da vi overtog gården, var jeg så heldig at der var to praktikanter i starten, så jeg kunne starte på VUC og tage 9. og 10. klasse på Dansk. Derefter fik jeg job på Hotel Danica, mens jeg også hjalp med på gården.

I 2014 var jeg så uheldig at jeg fik revet akillessene over, og den ville bare ikke hele. 

Hvad gør men så, tja jeg tog fotografuddannelsen, for inde i mit hjerte har det altid været der. Jeg elsker at tage billeder, og efterbehandle dem til noget specielt. Jeg prøvede at leve af det men det kunne jeg ikke. Så jeg tog et arbejde på et plejehjem og fortsatte med fotografering i min fritid.

Sidst i september 2021 vågnede jeg om morgen for at komme på arbejde, men kunne ikke bøje min knæ. Kom på sygehuset da de regnede med at det var en blodprop. Det var det heldigvis ikke, men i en tid med og efter Corona var der en lang ventetid på sygehuset til at komme til MR undersøgelse. Fik en blokade sidst i december, men den hjalp ikke. Blev så opereret i juli 2022. Mistede mit arbejde, og min tillid til omverden.

Men så mødte jeg Jørn fra Østbirk Avis en dag, og han tog godt imod, først var jeg ude med Jens vores anden fotograf og senere kom jeg alene afsted. Min første alene opgave var æbledag på Stjernholm, jeg var meganervøs, men jeg fik den bedste dag i lang tid ud af det, kom så glad hjemme, ja det var det jeg har savnet. Må sige vi arbejde frivillig, og skrive os op til de opgaver vi har lyst og tid til. Jeg er fotograf og ikke journalist, så skal lære meget. Men jeg bliver mere og mere sikker i at komme rundt, og spørge ind til historien. Jeg håber I vil tage godt imod mig og mine billeder
 

Arendina Post de Jong

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024