Nede i fru Olsens kælder - Kan man købe frikadellerSådan lød det mandag sidst på eftermiddagen, da der blev afholdt Leg og Pizza på Østbirk Bibliotek.

Leg på biblioteket er med udgangspunkt i at styrke børnenes brug af sproget, og for bibliotekar Emma Rosenkrantz går vejen til det blandt andet via de gode gamle børnerim, som kombineret med en spilleplade var en del af et bankospil. På spillepladen var afbilledet elementer fra børnerimene, og når alle elementer var genkendt, var der banko. Heldigvis fik alle 11 børn banko, så det var rigtig stor succes. 

Man kan måske spørge, hvorfor de gamle børnerim fortsat er i høj kurs, og ifølge Emma Rosenkrantz er det fordi, den sproglige kvalitet, der er i de gamle rim, stadig har potentialet til at pirre og udvikle kommende generationers brug af det danske sprog. En stor fordel er at forældrene også kender remserne og kan bruge dem hjemme sammen med børnene, så det er win-win. 

Da alle havde fået banko, kom pizzabuddet. At dømme på børnenes reaktion på hans ankomst, er der ingen tvivl om, at han er en af deres helte, selvom heltestatus var kortvarig, for næsten omgående var børnenes opmærksomhed rettet mod pizzaerne på bordet.

Næste leg og pizza på Østbirk bibliotek er den 31. oktober fra 17.00 til 18.00 og vi kan afsløre, at der vil indgå robotter i legen til dette arrangement

pebo

Lignende artikler

pebo

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024