Nu kommer der fortove og cykelstier omkring Campusgrunden(genrefoto)

Fra mandag 19. april 2021 forbedrer Horsens Kommune forholdene for fodgængere og cyklister på vejene omkring Campusgrunden. På Godsbanegade bliver der lavet fortove og cykelstier på begge sider af vejen på strækningen mellem Banegårdsgade og Emil Møllers Gade.

Af Horsens Kommune

På Banegårdsgade bliver der også lavet cykelstier mellem Andreas Steenbergs Plads og Godsbanegade.

- Formålet er at gøre det mere sikkert at færdes i området for dem, der er til fods og på cykel. I takt med at flere flytter ind på Campusgrunden, vil der komme mere trafik, og derfor vil vi gerne sikre, at der er ordentlige forhold også for de bløde trafikanter. Vi vil gerne have flere til at vælge den kollektive transport eller cyklen, og det kræver, at man kan bevæge sig trygt rundt i området, siger Allan Lyng Hansen, afdelingschef i Affald, Trafik og Ejendomme i Horsens Kommune.

Lyskryds laves nu

I krydset, hvor Banegårdsgade og Godsbanegade mødes, bliver der desuden lavet et signalanlæg.

- Med signalanlægget gør vi klar til en god og sikker afvikling af trafikken i området. Vi ved, der vil komme mere trafik omkring Campusgrunden og med tiden også til Godsbanearealet. Vi etablerer signalanlægget nu, mens der er forholdsvis begrænset trafik i området, så vi har forberedt vejnettet til den øgede trafik, siger Allan Lyng Hansen.

I lyskrydset bliver der lavet fodgængerfelter i alle fire ben, så fodgængere nemt kan krydse vejen fra f.eks. Campusgrunden til Trafikterminalen eller til parkeringspladsen ved Godsbanearealet.

Ny vej til nye byggerier

Mens vejarbejdet står på, bliver Banegårdsgade også forlænget en smule mod nord, så der er etableret en vej hen til den kommende daginstitution og håndværkerkollegiet, der skal bygges i området. I første omgang er det kun vejen, der bliver anlagt, men når byggerierne er færdige, vil der også komme fortove og cykelstier på denne strækning.

Fra mandag 19. april 2021 og til starten af juni er Godsbanegade spærret for trafik, mens der bliver arbejdet på strækningen. Hele vejarbejdet forventes at være færdigt til september 2021.

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021