Ny museumsreform vil forhåbentligt gavne Horsens



Thomas Monberg, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet

Nu er den store kabale om museumsmidlerne gået i gang. 

Af Thomas Monberg, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet

Ekspertudvalget er kommet med deres anbefalinger til, hvordan vores kulturinstitutioner skal have støtte i fremtiden. I første omgang er arbejdsgruppen kommet med en række anbefalinger, hvorefter vi i det nye år vil tage hul på de politiske drøftelser af en ny museumsreform.  

Og det står helt klart, at der er brug for en museumsreform i Danmark. Vi har brug for en ny tilskudsstruktur, da den nuværende er ugennemsigtig og består af usaglige kritiserer. Derfor er det godt, at tildelingen af midler i fremtiden vil ske på en måde, der er baseret på retfærdige, objektive og gennemskuelige regler, hvilket jeg er rigtig godt tilfreds med.

For i alt for mange år har det nemlig været en jungle at finde rundt i krav, ligesom det har været for svært for museer at blive statsanerkendte. 

Heldigvis er dette nu noget, som regeringen tager hånd om. 

Som lokalt folketingsmedlem håber jeg, at Industrimuseet og Fængslet i Horsens får en bid af kagen. Det skyldes ikke blot, at jeg er horsensianer, men også fordi, at netop de to institutioner løfter nogle meget vigtige dagsordener. Vi skal fremtidssikre kulturinstitutioner som disse, der både fremmer viden og debatter om vores fortid samt er med til at guide os ind i fremtiden. Det gælder både på områder som straf og retsvæsen, men også vores industrielle fremtid i en tid, hvor den teknologiske udvikling i dén grad har fået ben at løbe på. 

Vi skal nu trække i arbejdstøjet og tage politisk stilling til ekspertudvalgets forslag. Jeg vil personligt kæmpe for, at vi værner om institutionerne i vores lokalområde, som gør en kæmpe, positiv forskel.
 

Thomas Monberg

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024