ØIF e-sport modtager donation fra Spar NordHanne Nielsen, ØIF og Jan Rasmussen, Spar Nord. Spar Nord har doneret 20.000 kr. til etableringen af e-sportsafdeling i Østbirk Idrætsforening.

e-sport i Østbirk Idrætsforening er en realitet allerede til januar 2019 og takke været en kæmpe indsats og et massivt fodarbejde fra de frivillige i ØIF, ser en ny afdeling dagens lys i løbet af få måneder.

Hvis man har fulgt med på sidelinjen de sidste måneder, vil man vide at etableringen af en e-sportsafdeling under Østbirk Idrætsforening var tæt på ikke at blive til noget.
Hanne Nielsen som er medlems af bestyrelsen har sammen med de øvrige i etableringsgruppen lavet et kæmpearbejde for at få en e-sportsafdeling op at stå. Allerede ved introduktionsaftenen var der en kæmpe interesse fra børn og unge om at blive medlem af afdelingen og Hanne Nielsen siger:

- Siden mødet har jeg truffet mange af de unge i Østbirk som ivrigt spørger mig om hvornår går vi gang, så de kan spille e-sport? Det er meget positivt med den store interesse og vi har allerede 60 som har vist interesse og mange af dem har ikke før deltaget i de øvrige aktiviteter som ØIF tilbyder.

Hanne Nielsen, som oprindelig er uddannet pædagog og som nu arbejder som familieplejer, indrømmer at hun ikke ved meget om e-sport og synes de øvrige i etableringsgruppen, som alle er mænd, taler sort når snakken falder på computerspillene og -teknikken og fortsætter:

- Til gengæld ved jeg en masse om mennesker og pædagogik. Vi har set mange nye ansigter som ikke plejer at komme i klubben. Børn som ikke går til fod- eller håndbold. Jeg kan se at her har vi også børn med særlige behov og de øvrige i gruppen ville gerne klædes på til at håndtere børnene. Derfor har Lars Lykkegaard som den første af trænerne været på kursus og er blevet ”klædt på” til at kunne håndtere de særlige børn.

Etableringsgruppen arbejder på højtryk og har indsamlet både hardware og penge, så der kan købes ind. Fra VELUX medarbejderfonden har man modtaget kr. 15.000 og Spar Nord fik man overrakt en check på kr. 20.000. Jydske Bank har doneret 15 brugte skærme, tastaturer og mus. Da avisen spørger Hanne Nielsen om hvor afdelingen skal have lokaler til alle medlemmerne smiler hun og fortæller:

- Vi har næsten alt på plads og mangler kun formalia. Vi har fået et stort og lyst lokale med tilhørende tekøkken på Østbirk skole. Skolen vil jo gerne benytte lokalerne i dagtimerne, da de har e-sport som tilvalgsfag for de ældste klasser. Vi har også indledt et samarbejde med Ungdomsskolen som gerne vil låne lokalet og maskinerne en gang om ugen.

Aftalen med Ungdomsskolen betyder også, at Ungdomsskolen stiller fem komplette spillestationer til rådighed for ØIF, Østbirk skole og Ungdomsskolen elever og som Hanne Nielsen siger:

- Vi står med en vaskeægte win-win situation. Vi opfylder et behov på flere forskellige fronter og får endnu flere børn og unge til at deltage i en eller anden fritidsinteresse.

Etableringsudvalget arbejder på at få de sidste detaljer på plads, så der kan meldes ud til børn og forældre snarest. Man er ved at danne sig det store overblik over hvad man har og hvad der mangler. Den nye e-sport afdeling har også et tæt samarbejde med DGI som blandt andet står for at afholde e-sportsturneringer og Hanne Nielsen afslutter:

- DGI hjælper os så de unge kan komme ud og prøver deres evner i praksis og spille mod andre klubber. Vi i ØIF er breddeklub og vi skal fostre talenterne, som måske går videre til andre klubber eller måske bliver ØIF, klubben som tiltrækker talenterne? Vi skal bare blive bedre og bedre, og vi vil støtte op det bedste vi har lært. Måske står vi med et hold med så meget potentiale, at vi som idrætsklub ikke længere har de nødvendige evner, så må vi sammen med de unge mennesker og deres forældre finde ud af hvor vi så skal hen?

ØIF forventer at åbne lokalerne for nye medlemmer i begyndelsen af januar 2019 og Hanne Nielsen har lovet at man vil holde alle orienteret.

Kildall

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021