Østbirk får miljøvenlig vaskehal inden nytårSådan ser det ud på Stenagervej lige nu. Om få måneder står en ny vaskehal. Foto: OK

OK og SuperBrugsen i Østbirk er gået i gang med byggeriet af en topmoderne og miljøvenlig vaskehal på Stenagervej. Østbirk Murerforretning er én blandt flere lokale håndværksvirksomheder, der er med i byggeprojektet

Af OK

Første spadestik til en ny OK-vaskehal på Stenagervej 9 i Østbirk er taget, men byggefasen er kun lige begyndt.

For at vaskehallen kan leve op til strenge krav om miljømærkning, skal der nemlig ikke bare bygges en vaskehal, men også etableres et biologisk rensningsanlæg, som gør det muligt at rense vaskevandet, så der kan bruges mindre drikkevand til bilvasken.

Samtidig vil udledning af miljøskadelige stoffer, som for eksempel tungmetaller, holdes langt under grænseværdierne i den kommende vaskehal. Det skyldes, at OK's vaskehaller er svanemærkede. 

Lokale håndværkere

Det er SuperBrugsen i Østbirk, der er bygherre på projektet, mens energiselskabet OK står for byggestyring og projektering. Flere af håndværkerne er lokale, fx er det Østbirk Murerforretning der er hovedentreprenør på byggeriet.

OK's vaskekoncept er populært med mere end 200 vaskehaller i hele landet. 

”Bilisterne kan glæde sig til en flot og meget funktionel vaskehal, som ovenikøbet kan betjenes inde fra forsædet, hvis man har OK's app," siger Tom Nyberg Rasmussen, distriktschef i OK.

OK regner med, at de første biler kan trille ud af vaskehallen i midten af december 2021. Man kan følge byggeprocessen på SuperBrugsen Østbirks Facebookside. 
 

OK's kommende vaskehal i Østbirk bærer det nordiske miljømærke, også kendt som Svanemærket. Foto: OK

Lignende artikler

OK

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021