Østbirk får nyt lægehusOm alt går efter planen får Østbirkborgerne omkring den 1. november et nyt lægehus. Lægerne i Østbirk har netop indgået en aftale med John A. Laursen om at få opført et nyt lægehus på 521 kvm.

De sidste detaljer faldt i sidste uge på plads, hvor John A. Laursen købte grunden på Storegade 45 i Østbirk, der hvor Børnehaven Skovhuset tidligere var beliggende.

Med opførelsen af det nye lægehus forlader lægerne i Østbirk Peder Skramsgade 6 hvor der siden Oktober 1966 har været lægehus, efter at Østbirks daværende to selvstændige læger, Frede Brøgger Jensen og Arne K. Larsen, besluttede at slå sig sammen

Det nye lægehus opføres så lægerne får tidssvarende lokaler og faciliteter, og dermed sikres Østbirkborgerne at der fortsat er lokale læger i byen.

At det ikke er nogen selvfølge, at mindre bysamfund bevarer deres lægehuse, vidner lukning af mange mindre lægehuse desværre om.

Lægehuset i Østbirk består i dag af 4 speciallæger i almen medicin, Søren Hinke, Rasmus Rømer, Anne Kathrine Jørgensen og Lotte Vrængemose Risager samt 2 sygeplejersker og 3 lægesekretærer foruden skiftende uddannelseslæger under specialisering, og har i dag ca. 6400 patienter tilknyttet praksis.

Det nuværende lægehus var oprindelige bygget til 2 læger og et langt mindre antal patienter, så derfor var tiden og udviklingen løbet fra det lægehus Østbirkborgerne har kendt i mere end 50 år.

I 1965 havde Østbirk et indbyggerantal på 719 og det tal er nu vokset til 2245 i 2020. Alene denne udvikling siger noget om behovet for at der nu etableres et nyt lægehus.

Med det nye lægehus sikres Østbirkborgerne et moderne og fremtidssikret lægehus, der er gearet til at tage imod de mange opgaver der forventeligt i de kommende år vil tilgå den de privatpraktiserende læger.

Rammerne bliver til at imødegå denne udvikling, og på sigt kan det også betyde, at der tilknyttes yderligere medarbejdere til lægehuset.

Nyheden om det nye lægehus lander lige midt i den største krise i nyere tid i Danmark, hvor coronavirus/covid-19 er på alles læber.

I en tid hvor der ikke er så meget at glæde sig over er nyheden om det nye lægehus en meget velkommen nyhed for alle i Østbirk.

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024