Ramte fodboldklubber tilbydes gratis træner-inspirationDBU Jylland sætter nu særligt fokus på de omkring 300 jyske fodboldklubber, som har mistet børne- og ungdomsmedlemmer i løbet af corona-krisen. Klubberne vil blive tilbudt gratis inspiration til trænerne.

Et år med corona-krise har sat sine spor på antallet af spillere i de jyske fodboldklubber. Den årlige officielle medlemsopgørelse foreligger ganske vist først engang i april, men det står allerede nu klart, at omkring 300 jyske klubber har mistet børne- og ungdomsspillere.

Og af en helt ny mini-undersøgelse baseret på tilbagemeldinger fra cirka 200 jyske fodboldklubber fremgår det, at i 34 procent af klubberne har tilbagegangen været så stor, at klubben nu råder over færre hold end før epidemiens udbrud.

Næsten halvdelen af klubberne – i alt 49 procent - efterspørger desuden hjælp og værktøjer til at få styrket fællesskabet igen.

På baggrund af disse tal og i takt med den igangværende genåbning af breddefodbolden iværksætter DBU Jylland derfor nu initiativet ”børn og unge tilbage i fodboldklubberne”.

Det indebærer, at samtlige af disse 300 klubber vil blive tilbudt et besøg af en instruktør, som vil præsentere et to-tre timers inspirations-arrangement til de frivillige børne- og ungdomstrænere i den enkelte klub.

En hånd til de frivillige

- Vi har i vores gennemgang af medlemstallene registreret, at omkring 300 af vores klubber har mistet børne- og ungdomsspillere. Vi vil naturligvis gerne i dialog med alle vores næsten 900 klubber, men nu sætter vi i første omgang fokus på at hjælpe disse klubber med at få de tabte medlemmer tilbage, forklarer DBU Jyllands direktør, Ove Lyhne.

- Corona-tiden er og har været en hård periode for rigtig mange fodboldklubber. Derfor er det vigtigt, at vi som organisation nu er til stede og rækker en hånd ud til de mange værdifulde fodbold-frivillige. Vi ved, at rigtig mange børn og unge er blevet inaktive under corona-krisen. Det er ikke godt for børnene, det er ikke godt for fodboldklubberne, og det er ikke godt for samfundet. Derfor har vi en stor fælles interesse i at få dem tilbage i fællesskabet og i gang med at spille fodbold igen, tilføjer Ove Lyhne.

Alle de klubber, som ifølge den foreløbige medlemsopgørelse har mistet børne- og ungdomsspillere, vil derfor modtage et gratis tilbud om en ny frisk fodboldstart for klubbens børne- og ungdomstrænere.

- Ved at bære noget fodboldfaglig viden og inspiration ud til klubbernes frivillige trænere er det vores håb, at vi kan være med til at skabe noget fornyet engagement og noget nyt energi, som kan være med til at samle nogle af disse spillere op, og samtidig også få aktiveret og motiveret nogle af de frivillige, som man har mistet kontakten med, siger Ove Lyhne.

Flere initiativer på vej

Initiativet ”Børn og unge tilbage i fodboldklubberne” er første trin i DBU Jyllands genstartshjælp til de jyske fodboldklubber. I løbet af de kommende uger vil der blandt blive lanceret et idé-katalog, som kan inspirere klubberne på andre områder.

Klubberne vil snarest blive informeret om de mere praktiske detaljer vedr. inspirations-tilbuddet til børne- og ungdomstrænerne.

I begyndelsen af april vil de officielle medlemstal for fodbolden blive offentliggjort sammen med medlemsstatistikker for alle øvrige idrætsgrene i Danmark.
 

DBU Jylland

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021