Sankt Hans samlede folk fra nær og fjernSankt Hans i Hovedgård

I år lignede Sankt Hans næsten sig selv igen, da vi kunne forsamles os omkring bålet, sangene og talerne. Her er en stemningsreportage fra Hovedgård, Sattrup og Østbirk.

Af Jørn Kildall

I Hovedgård var man samlet i Anlægget hvor mange var mødt op for at høre formand for Borgerforeningen Åse Træholt Madsen holde båltalen. Hun talte om at være en ny bestyrelse i Borgerforeningen og om årets erstatning for byfesten som bliver afholdt i september, samtidig med at man indvier den nye hal.

Sankt Hans i Hovedgård

Traditionen tro, blev der fejret Sankt Hans på den flotte fællesplads i Sattrup.

Der var tændt op i Grillen, så alle kunne få stegt sine medbragte bøffer, og pølser. Senere blev bålet tændt, medens Midsommervisen blev sunget.

Sattrup er en ”landsby i bevægelse” og det ses tydeligt ved, at flere unge, samt børnefamilier kommer til. Her er fokus på fællesskab, i et nært og trygt miljø.

Sankt Hans i Sattrup

På Peder Skrams Plads i Østbirk kunne det ved første øjekast se ud til, at halvdelen af byen var mødt op til hekseafbrænding. Her havde Borgerforeningen sat alle sejl til med servering af grillpølser, salg af øl og vand. 

Der var livemusik ved det lokale band Hit Med Mer’ og de fremmødte hyggede sig meget. Årets båltale var af Kurt Hansen som er afgående formand for Østbirk Borgerforening – en tale som handlede om fællesskab og om den nye tids ”heks”: Corona.
Efter at bålet var tændt, fyrede husorkesteret på for musikken og spiller gode klassiske hits, mens der ble hygget med mad og drikke rundt om på pladsen.

Sankt Hans i Østbirk

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021