Snart åbner børnefamiliernes oplevelses-universCecilie Thorborg, der er nystartet projektkoordinator på Kulturstationen, glæder sig til at åbne op for Kulturstationens mange nye lokaler, der fremover kan rumme endnu flere kreative, sjove, skøre og inspirerende aktiviteter. Foto: Malene Koope Grønborg

Den 9.-12. september indvies Kulturstationen, der er Horsens' nye kulturelle mødested for børn, unge og deres familier.

- Her kan du møde andre familier til gratis børnekultur, og du kan prøve kræfter med både teater, musik, kunst og kultur. Jeg glæder mig til at se huset blive fyldt med børn og deres voksne, som sammen kan få helt nye oplevelser.

Sådan lyder det fra Cecilie Thorborg, der er nystartet projektkoordinator på Kulturstationen - Horsens Kommunes nye børnekulturhus.

I løbet af de seneste måneder er der sket store forandringer på Skolegade 7-9, og man kan den kommende tid stadig følge med i udviklingen på adressen. Kulturstationen danner i forvejen rammen for byens tre eksisterende kulturskoler: Musik- og Balletskolen, Komediehuset og Billedskolen, men de får nu for første gang fælles indgangsparti samt et større samarbejde omkring fremtidige weekendprogrammer for børnefamilier.

Og det er netop weekendprogrammerne, som 31-årige Cecilie Thorborg, der selv er født og opvokset i Horsens, skal stå for. Hun glæder sig helt vildt til at åbne de nye faciliteter op.

- Programmet og planlægningen skyder frem med raketfart, og efter sommerferien løfter vi sløret for et fantastisk åbningsprogram. Men jeg kan godt afsløre, at det bliver fyldt med gratis kreative aktiviteter, performances og udstillinger både ude og inde - og så selvfølgelig en masse gratis workshops, hvor Musik- og Balletskolen, Komediehuset og Billedskolen alle byder ind med alt det fede, de kan, siger hun.

Leg, nysgerrighed og fællesskab

Cecilie Thorborg er både uddannet arkæolog og kulturformidler, hun spiller selv musik og har også været formidler på FÆNGSLET. Og noget af det, hun glæder sig mest til med Kulturstationen er at se udviklingen blandt både børn og voksne, når man samarbejder på tværs.

- Jeg ved, hvor meget man kan rykke, når man er fælles om noget, og det vil jeg gerne have, at andre også får oplevelsen af. Børnefamilierne skal komme og se, hvad det er, der kan ske, når vi spiller sammen på kryds og tværs. Både os, der 'bor' i huset i dag og så selvfølgelig alle de besøgende, siger hun.

Visionerne omkring det nye børnekulturhus er mange. Det skal være et åbent hus, der inviterer byens børn og unge inden for, ligesom det også er håbet, at det fortsat vil være en rugekasse for talentudvikling med afsæt i de tre kulturskoler, der også har til huse på stedet.

Men hvor man tidligere har skullet være tilmeldt et hold på en af de tre kulturskoler, bliver Kulturstationen nu også et sted, man kan komme helt spontant i weekenden. En stor del af de gamle undervisningslokaler er bygget om, så de fremover kan rumme endnu flere sjove, skøre og inspirerende aktiviteter. Lokaler designet til leg, nysgerrighed og fællesskab.

Indvielse og stor åbningsfest

Derudover skal projektet også være med til at sikre en stærk kulturprofil på Horsens Byskole, afdeling Kildegade. Det betyder, at skolen kommer til at bruge Kulturstationen endnu mere i skoletiden og udnytte de nye rammer til at planlægge mange forskellige typer af undervisning og dermed profilere sig og tiltrække familier med fokus på det kreative.

Kulturstationen holder officiel indvielse torsdag den 9. september klokken 14, hvor borgmester Peter Sørensen og formand for Kultur- og Civilsamfundsudvalget, Jakob Bille deltager.

Efterfølgende vil der være tværfaglige og kreative indslag fra Musik- og Balletskolen, Komediehuset og Billedskolen i samarbejde med af elever fra netop Horsens Byskole, afdeling Kildegade.

I weekenden den 11. og 12. september holder Kulturstationen deres store åbningsfest, hvor de for første gange inviterer inden for i weekenden til to fyldte dage med masser af aktiviteter og underholdning, og hvor man kan se alle de nye lokaler komme til sin ret.

- Jeg glæder mig så meget til at byde velkommen i det her hus og vise, hvad vi kan og hvad vi kan rumme på Kulturstationen. Jeg er sikker på, det bliver et fantastisk oplevelses-univers for børnefamilier, siger Cecilie Thorborg.

Efterfølgende er der åbent på Kulturstationen hver weekend klokken 10-15 med gratis workshops, hvor man kan kigge forbi når som helst.

Følg med i processen allerede nu på Facebook og Instagram under 'Kulturstationen Horsens'.
 

Lignende artikler

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021