Spændende foredrag med kvindelig politibetjentBirgitte Jakobsen har været ansat i Østjyllands Politi siden 1996 hvor hun er uddannelsesleder for politistuderende, hun har arbejdet i beredskabet, efterforskning, personaleafd., vagtcentralen og forebyggelsesafdelingen. Østbirk Pensionistforening har inviteret hende til at holde foredraget ”Kvinde i en mandeverden” på Birkebo onsdag 16. november kl. 14.

Af Jørn Kildall

I sit foredrag fortæller Birgitte Jakobsen om livet som kvindelig politibetjent i en mandsdomineret verden, hvor kvinderne først kom i uniform og blev ansat på lige fod med mændene for knap 40 år siden. Hvordan er det at være kvinde på en mandsdomineret arbejdsplads, hvor jargon og opførsel ofte er ført an af mændene.

Hun prøver også at besvare spørgsmålene: Hvad får en kvinde til at vælge et job, hvor vold, ulykker og død ofte er en del af hverdagen? Hvordan forbereder man sig på det værste, og hvordan kommer man helt igennem som menneske på den anden side af opgaven?

Tilhørerne bliver inviteret med på en ”hverdagspatrulje”, hvor de får indblik i, hvad rigtigt politiarbejde går ud på og finder måske ud af, at det ikke helt er, som Tv-programmerne ofte udstiller det? Der fortælles levende og ærligt om både barske og sjove oplevelser fra den virkelige politiverden.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024