Spejderhuset HIET: En perle i Hovedgårds historieJan Koborg Olsen og Tove Frandsen. (Foto: Jørn Kildall)

Spejderhuset HIET fejrer 40 glædelige år. Fra historie til fællesskab - dette sted symboliserer Hovedgårds hjerte og sjæl.

Tekst og fotos Jørn Kildall

For 40 år siden tog spejderne i Hovedgård det charmerende hus på Vestergade 56 i brug, navngivet "HIET". Dette hus er ikke kun mure og tag; det repræsenterer fire årtiers minder, venskaber og læring. Og lørdag d. 9. september blev det fejret med manér.

Dagen hvor fortid møder nutid

Fødselsdagsfesten bød på både nye og gamle ansigter, en vidunderlig blanding af generationer, der har haft HIET som en central del af deres liv. Tove Frandsen, en dedikeret sjæl, der har været med fra starten, præsenterede vores lokale byrådspolitiker, Jan Koborg Olsen, der holdt en bevægende tale.
 

(Foto: Jørn Kildall)

Jan Koborg Olsens ord

"HIET er ikke bare et hus; det er Hovedgårds hjerte," startede Olsen. Han understregede, hvordan spejderarbejdet er afgørende for lokalsamfundet - fra den symbolske juletræstænding til de populære loppemarkeder. Disse initiativer, drevet af spejdernes ildsjæle, gør en enorm forskel i folks liv.
 

(Foto: Jørn Kildall)

Spejderbevægelsens betydning

Jan Koborg Olsen delte også sine egne erindringer om spejderdage, som for mange er de første skridt ud i verden, en chance for at opleve eventyr og udfordringer. Med spejderarbejde lærer man livsfærdigheder, lederskab, teamwork og vigtigheden af fællesskab.

Tak til de frivillige

Uden de frivillige ville HIET og spejderbevægelsen ikke være det samme. Gennem tider med både op- og nedture har spejderlederne stået fast, og Olsen roste dem for deres dedikation og indsats.
 

(Foto: Jørn Kildall)

Fremadrettet

Spejderhuset HIET har i 40 år tilbudt børn og unge i Hovedgård uforglemmelige oplevelser. Med et stærkt fundament og et engageret samfund bag sig er det klart, at HIET vil fortsætte med at være en vigtig del af Hovedgård i mange år fremover.
 

(Foto: Jørn Kildall)

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024