Spejderne i Hovedgård sælger juletræerPå pladsen ved spejderhuset HIET i Hovedgård blev man mødt af et stort rødt banner med teksten: Juletræssalg. Allerede på afstand kunne man lugte røgen fra bålet og stemningen af spejder var slået fast.

Inde på pladsen mødte vi de frivillige forældre og tre spejdere som havde sat masser af fine juletræer frem. Alle som køber et træ får træet nettet, og pengene ved salget går til spejderne i Hovedgårds arbejde. I år mangler man indtægter fra de traditionelle loppemarkeder som har været aflyst pga. Coronaen og man håber at juletræssalget kan hjælpe med at få lidt penge i kassen.

Det var en kold lørdag formiddag og derfor havde man tændt et lille bål på pladsen som de frivillige kunne varme sig ved. Forældrene til spejderne var alle opfordret til at tage vagter og hjælpe med juletræssalget. 

Mens man ventede på kunderne, gik snakken på hvordan man kunne lokke endnu flere til at købe deres juletræ hos spejderne og her var opfindsomheden stor: et juletræ i toppen af flagstangen, mere røg så alle kunne se hvor man holder til, et stort pyntet juletræ ude ved Vestergade og sådan kom idéerne flyvende frem.

Brødrene Asger og Emil Tang Ibsen havde taget deres mor med. Begge drenge er spejdere og storebror Emil var udstyret men alle slags værktøj i bæltet og klar til at hjælpe med de praktiske opgaver. Til sidst blev det trods masser af aktivitet for koldt for tæerne – men heldigvis kom vagtafløsningen klokken 13 så de kølige spejdere og deres forældre kunne tage hjem i deres varme huse, med næser lige så røde som Rudolfs.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023