Starten på det nye politiske år og den nye politiske verdenThomas Monberg
Folketingsmedlem (S)

Det er med stor glæde, at jeg tænker tilbage på valget den 1. november. Jeg vil gerne takke alle dem, der stemte på mig og er rigtig stolt af at repræsentere Jer, Horsens og Østjylland i Folketinget.

Af Thomas Monberg
Folketingsmedlem (S)
Vangevej 24, 8700 Horsens

De sidste 2 måneder i 2022, har været meget spændende at være med til. Der har været gættet alle mulige konstellationer af kommende regeringer, den ene ekspert efter den anden har jo gættet og begrundet sine overvejelser i alverdens analyser. Ikke mange gættede rigtigt, det forstår jeg godt, for det var ikke så tydeligt i valgkampen, at Venstre ville være klar til at indgå i en regering med min statsminister og mit parti. 

Når man så tænker på alle de store problemer/dagsordener vores land skal løfte politisk, er jeg faktisk utrolig glad for, at vi får en regering bestående af 3 partier/politikere, der traditionelt har taget ansvar for Danmarks udvikling og fremtid. 

Er alt i arbejdsfællesskabet og regeringsgrundlaget ting, der er rene Socialdemokratiske? Nej, det er det ikke. For i alle forlig og forhandlinger skal der indgås kompromisser, ting som topskattelettelser er jo absolut ikke noget, jeg er gået til valg på. Der er nok heller ikke mange Venstre politikere, der er gået til valg på et EU-annullerings søgsmål af mindstelønsdirektivet eller en permanent trepartsfunktion. Det demonstrerer jo netop styrken i forliget og glæden ved det indgåede regeringsgrundlag, at alle føler de har fået sat et aftryk og fået indrømmelser af de andre samarbejdspartnere.

Jeg har tit fået spørgsmålet, hvor lang tid holder denne regering så? Da jeg ikke besidder evnen til at spå om fremtiden, er det lidt svært at besvare spørgsmålet. Med alle mulige forbehold så tror jeg, at den har gode chancer for at holde en rum tid. Det tror jeg fordi, der er en oprigtig god stemning mellem regeringspartnerne og et håb om at lave fundamentale ting om. Så vi får et bedre sundhedsvæsen, en skole hvor der er plads til både den boglige og den praksisrettede tilgang til eleven, lavet tiltag for de svageste så inflationen ikke rammer så hårdt, en ny og meget bedre beskæftigelseslovgivning, meget mere værdighed i vores ældrepleje, bedre klima og miljø samt en masse andre gode ting i de kommende år. 

Godt nytår, skal der lyde fra mig.

Thomas Monberg

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

22/09-22 Varebil udbrændt på Stigsholmvej lidt udenfor Brædstrup
22. sep 2022