Tourfeberen vil ikke slippe SøvindHvad gør man når man bare ikke kan få nok af verdens hårdeste cykelløb Tour de France? Så arrangerer man da bare sin egen ”tour” og inviterer byens børn til at deltage.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Lærke og Victor Christensen, og deres kammerat Tobias Zabo Jensen, er alle tre store fans af Tour de France. En stor del af deres sommerferie er gået med at følge med i det store cykelløb. Faktisk har tourfeberen ikke helt sluppet sit tag i Søvind.

De tre er så begejstrede at de gerne ville have et løb for børn i Søvind og Tobias fortæller:

- Cykelfeberen havde ramt os tre og vi ville gerne lave et Tour de France for børn. Det er nemlig sejt.

Sammen fik de tre børn, med lidt hjælp fra deres forældre tegnet og fortalt et cykelløb for børn i Søvind. Det første Tour de Søvind! 

Ved hjælp af mund til øre-metoden fik man 29 børn i alderen 6 – 12 år til at stille op til løbet, som havde start på Humleballe i Søvind.

Lærke Christensen synes også at cykelløb er sejt og hun så også en del da det var på tv og hendes bror Victor supplerer:

- Jeg synes cykelløb er sjovt og man bruger sin krop. Jeg var med familien i Glyngøre da den danske Tour de France-vinder Jonas Vingegaard blev hyldet… og her fik jeg øjenkontakt med ham!

Tour de Søvind var inddelt i to klasser: børn fra 0. – 2. klassetrin og fra 3. – 6. klassetrin.

Dagens løb havde to etaper for den ældste klasse. De mindste skulle køre en etape. Der blev kørt rundt i området ved Søvind på nogle korte etaper på 2,5 og 5 kilometer og mange frygtede stigningen ved Røde Mølle Banke.

Alle børnene var klar ved starten og med en motorcykel forrest, gik starten på Tour de Søvind klokken 10.30 og først da feltet passerede den store vej blev løbet givet fri, og der blev hurtigt etableret dagens første udbrud. Efter første omgang af etapen var der tre ryttere som havde skilt sig ud fra hovedfeltet.

Ud på ruten var der placeret hjælpere som hjalp med at dirigere trafikken og de unge cyklister.

Da første etape var vel overstået flyttede hele ”tour karavanen” ned på Circusengen hvor der var fællesspisning for deltagerne og deres forældre, inden man tog hul på dagens anden etape.

Lærke og Victors forældre Pia og Thomas Christensen havde sammen med andre forældre udført en stor del af det praktiske arbejde sammen med børnene.

Jyske Bank Skanderborg havde doneret sponsorgaver til løbet og der var præmier de til tre første i begge kategorier.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023