Ydmygt kæmpetalent besøgte ØstbirkMads Bech Sørensen

Bysbarnet Mads Bech Sørensen besøgte sin fødeby, Østbirk tirsdag og brugte samtidig tiden på at fortælle om sin karriere i professionel fodbold – som nu har bragt ham i den bedste Engelske række, Premiere League, som kun 22-årig.

Af Jørn Kildall

Mads Bech Sørensen er professionel fodboldspiller og spiller på Brentfort FC’s a-hold som netop er rykket op i bedste Engelske række, hvor Mads og kammeraterne skal stå ansigt til ansigt med nogle af verdens bedste fodboldspillere.

Det var fodboldafdelingen i Østbirk IF som havde inviteret til foredraget med Mads Bech Sørensen, og afdelingens formand Jakob Ulf Pedersen var aftenens vært og udspørger. Der mødte omkring 80-90 personer op i Østbirkhallen.

Underfor hallen mødte avisen tre drenge som skulle ind og høre Mads, og de glædede sig meget og synes at Mads er meget sej… for han begyndte med at spille fodbold i Østbirk IF, ligesom de selv gør og nu spiller han i verdens bedste liga.

Mads Bech Sørensen fortalte om sin spændende karriere, hvor han trods sine kun 22 år har oplevet mange store sportslige ting. Han har oplevet sejre og personlige nederlag. Har spillet overfor nogle af verdens bedste fodboldspillere og fået stor ros for sine præstationer. Hele Mads’ fortælling bærer præg af stor ydmyghed over for det han laver. Der er ingen tvivl om at Mads knokler for at nå sine flotte resultater og at han er meget målrettet, hvilket trænere og talentspejdere også hurtigt fik øjnene op for i hans tidligere teenageår.

Mads er meget passioneret omkring sin sport, men også fuldt ud klar over at der er kort afstand mellem succes og fiasko. Lige i øjeblikket er han skadet med en revne i skinnebenet, og har måtte undvære at spille vigtige kampe for U21-landsholdet og for sin klub Brentfort FC.

Han fortalte også om at blive udvalgt til et tophold og så kun at sidde på bænken gennem mange kampe eller om hvordan han konstant skal kæmpe for sin plads på banen - og når der hele tiden kommer nye spillere på holdet som spiller samme plads, så er konkurrencen hård. 

Mads kunne også fortælle at med oprykningen til Premiere League kommer der rigtig mange penge til Brentfort FC og man får råd til at forstærke holdet med endnu bedre spillere. Her er bekymringen om han er god nok til at bevare sin plads på holdet, men Mads er realist og tager udfordringerne som de kommer på sine egen ydmyge facon

Brentfort FC er en af de såkaldte danskerklubber, som har dansk træner og 7-8 danske spillere i truppen. Mads fortalte at det er rart at de er så mange fra Danmark, så ikke alt kommunikation skal foregå på engelsk og at man ikke føler sig helt alene ude i den store Verden.

Mads og Jakob talte sammen i næsten en time om Mads’ opvækst i Østbirk, om at lave træningsplaner sammen med sin far. Hvordan han blev taget godt af træner Bo Henriksen i AC Horsens som hjalp ham med at navigere i en professionel fodboldverden som teenager. 

Til sidst var der spørgsmål fra salen og her var spørgelysten fra publikum stor, og der blev spurgt om: Hvor mange røde kort har du fået? Hvornår begyndte du at spille fodbold? Har du dyrket anden sport? Hvad tjener du? Det sidste spørgsmål fik publikum selvfølgelig ikke svar på.

Mads Bech Sørensen fik overrakt en grøn ØIF Fodboldtrøje med nummer 29 på ryggen, som er Mads’ nummer når han spiller i Brentfort FC. Til sidst var der mulighed for at få Mads’ autograf og få taget foto sammen med Østbirks store fodboldstjerne, noget som faldt i godt jord især hos de ønske fodbolddrenge som stod i en lang kø og trippede. 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021