175 millioner giver styrke til grøn SMV-bølge(arkivfoto)

I dag åbnes der for ansøgninger om tilskud, der hjælper virksomheder til bedre konkurrenceevne med klimavenlig produktion. Det kan give kraft til den grønne bølge blandt små og mellemstore virksomheder.

Hvis du er en privatejet produktions-, handels- eller servicevirksomhed, har du lige fået åbnet en dør til 175 mio. kr. Pengene uddeles af Energistyrelsen som tilskud til projekter, der sænker energiforbruget i virksomhederne.

- Tilskuddet sikrer god økonomi i klimavenlige projekter, der sænker energiforbruget, CO2-udledningen og forbedrer konkurrenceevnen hos virksomhederne. Vi har en klar målsætning om, at Erhvervspuljen skal nå bredt ud, og vi havde mange forskellige typer ansøgere i første runde. Det forventer vi også denne gang, hvor vi vil gøre en særlig indsats for at fortælle de små og mellemstore virksomheder om muligheden, siger vicedirektør Stig Uffe Pedersen, Energistyrelsen.

SMV Danmark: Jo før, jo bedre

Tilskuddet gives til projekter som f.eks. udskiftning af kedler med varmepumper, skift til LED-belysning og energioptimering af procesanlæg. Brancheorganisationen SMV Danmark vil gøre sit, for at flere SMV’er får tilskud til at spare energi.

- Tilskuddet betyder, at det nu bliver endnu mere fordelagtigt for mange virksomheder at investere i grøn omstilling. Det er godt for virksomheden selv, men også for klimaet. Jeg opfordrer vores medlemmer til at se på, hvor der kan spares på energien i virksomheden, få beskrevet projektet og søgt tilskuddet, inden ansøgningsvinduet lukker. Jo før man kommer i gang, jo bedre. Og hvis man allerede har tænkt tanken og har grønne projekter liggende i skuffen, som mangler finansiering, så er chancen der nu, siger adm. direktør i SMV Danmark Jakob Brandt.

DI: Vigtigt at nå ud til virksomhederne

DI ser tilskuddet som en oplagt mulighed for mange virksomheder.

- Det er en klar fordel for virksomhederne at reducere energiforbruget, hvorved deres produktionsomkostninger bliver lavere, og deres konkurrenceevne forbedres. Men det skal kunne betale sig for den enkelte virksomhed at investere i energireducerende teknologier. Det nye tilskud vil betyde, at en lang række energisparende projekter bliver rentable for virksomhederne, men det er vigtigt at gøre virksomhederne og især SMV’erne opmærksomme på tilskudsmulighederne, så de også kommer med på den grønne bølge, siger Troels Ranis, der er branchedirektør i DI Energi.

Der er åbent for ansøgninger i den nye ansøgningsrunde fra 18. januar til 1. februar 2021.

Lignende artikler

Energistyrelsen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Bakkelandets Friskole - Børnehave - Vuggestue
07. jun 2021