40 år med spejderliv: Hovedgård Spejderhus fejrer fortid og fremtid!(Arkivfoto)

Fra historisk børnehjem til spejderhus - en rejse på 40 år, hvor lokalsamfund, spejderledere og forældre har forvandlet Hovedgård Spejderhus til byens hjerte.

Af Jørn Kildall

Hovedgård Spejderhus har rødder, der går tilbage til 1891. Det startede som et børnehjem bygget af Pleje- og Børnehjemsforeningen for Århus Stifts Sydlige del, med et dybfølt formål: at tage sig af børn, der havde behov for omsorg.

En epoke slutter, en ny begynder: Fra søfartsskole til spejderdrøm

I 1983 skete der en markant forandring. Spejderne i Hovedgård søgte nye lokaler, og blikket faldt på det historiske børnehjem. Med hjælp fra lokale støtter og donationer, blev drømmen om et spejderhus en realitet.

Åbent hus - kom og fejr med os!

Nu inviterer vi hele Hovedgård til en festlig eftermiddag i Hiet. En chance for at genopleve gamle minder, skabe nye og fejre 40 fantastiske år.

  • Dato: lørdag d. 9. september kl. 14.30-17.00.
  • Adresse: Vestergade 56 i Hovedgård.

En stadig fornyelse: Forbedring og vedligehold

Selvom Hovedgård Spejderhus har set mange ændringer gennem årene, er vedligeholdelsen en evig udfordring. Fra isolering til renovering, det har krævet hårdt arbejde, kærlighed og dedikation fra hele samfundet.

Fremtiden for Hovedgård Spejderhus

På trods af udfordringer som kommunens ændringer og faldende medlemstal, står spejderhuset stærkt i hjertet af Hovedgård. Målet er klart: Hiet skal fortsætte med at være et samlingspunkt for unge og børn i mange år fremover.

Kom og del denne særlige dag med os, hvor vi ser tilbage på de fantastiske minder og ser fremad mod en lys fremtid for spejderlivet i Hovedgård! ALLE ER VELKOMNE!
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024