Debat: Foreningslivet er lig med FællesskabJeg har været i foreningslivet i mere end 20 år - primært i Sønderbro området. Det har modnet mig til det menneske, jeg er i dag. 

Af Piratheep Rabindranath

Min første forening var Axelborg fodboldprojektet, hvor jeg var træner. 

Axelbold er et samarbejde mellem fodboldklubben Horsens Freja, Søndermarksskolen (Horsens Byskole Lindvigsvej), boligforeningerne i området. Horsens Kommune samt JBU og DBU. Formålet er at få fat på nogle af kvarterets mange to-sprogede børn og deres forældre og trække dem ind i aktiviteterne i byens fodboldklubber på lige vilkår med danske medlemmer. 

Når jeg tænker på integration, så tænker jeg på, hvad der virkede for mig og min familie, da vi kom til Danmark i 1987. Det var specielt deltagelse i foreningslivet, der åbnede døre for os. 

At være en del af foreninger og klubber var med til, at vi fik en succesfuld integration. Det skal vi i Horsens kommune blive ved med at opmuntre til for at hjælpe dem, som endnu ikke er blevet en del af fællesskabet og sammenholdet. 

Jeg er formand for Sønderbro aktivitet Horsens. Vi arbejder som mange andre foreninger med at sætte gang i aktiviteter for dermed at skabe fællesskaber på kryds og tværs af generationer. 

Vi skal i kommunen fortsat afsætte økonomiske ressourcer til at få integration til at lykkes, men det handler også om frivillighed og at ændre vores indstilling til hinanden. Det er så vigtigt, at vi ikke tænker: "DEM /OS" men "VI", og at vi alle taler op til hinanden.
 

Piratheep Rabindranath

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021