Debat: Glem ingen - Husk oplandet og lad os stå sammenIrene Simonsen kandidat for Venstre til byrådsvalget

Sammenhængskraften i en kommune er vigtig. Derfor skal der også være fokus på oplandsbyerne til Horsens. Der har været meget fokus på udvikling af Horsens by. Det er vigtigt, men det er ikke mindre vigtigt, at tænke og huske på den udvikling der skal støttes og underbygges i oplandet. 

Af kandidat for Venstre til byrådsvalget Irene Simonsen

Jeg jo ”gammel bondekone”, der er flyttet til byen. Selvom det var Hornsyld. Kender jeg godt den gode kultur og behovet i de mindre bysamfund og på landet. De kendetegner et stærkt sammenhold og fællesskab. Netop dette og mere plads omkring sig gør, at der er efterspørgsel og søgning fra unge familier, der gerne vil flytte til landdistrikter, når de får børn. 

Det skal vi have meget fokus på i den kommende periode, og støtte op omkring. Det kræver investeringer i lokalsamfundene. De skal være gode skoler og børnepasningstilbud i nærområderne. Udviklingen skal tage udgangspunkt i mennesker der bor og opholder sig her. Og i forhold og faciliteter der sikrer et godt fællesskab og en kultur der skaber trivsel. Jeg vil arbejde som lokalpolitiker på den måde, jeg også gjorde da jeg var folketingsmedlem. 

Sikre den nære og tætte dialog samt lytte til det beboerne i lokalområderne er optaget af. Sammen kan skabe nye tiltag der giver bæredygtige og attraktive lokalområder. 

F.eks. skal vi sikre et togstop i Hovedgård inden 2025 når togelektrificeringen er færdig. Jeg er gået i aktion sammen med min gamle gode kollega Henrik Dam Kristensen og Niels Povlsgaard kandidat for venstre fra Hovedgård for at få det gennemført. Så er det nemlig muligt. 

Det gør at mange har lyst at bosætte sig i Hovedgård i stedet for Århus og Horsens. Vi skal sikre offentligt transport til alle lokalområder. Udover det, skal der være gode ældre boliger og plejeboliger. Så alle kan være og blive i sit lokalområde uanset alder. 

Den gode beliggenhed vores oplandsbyer har, kan og vil tiltrække mange og gode familier der vil bosætte sig her. Det sikrer også et kundegrundlag der gør, at lokale butikker ikke risikerer butiksdød. Men at man kan handle lokalt.

Lad os stå sammen og lytte, tale og skabe ny vækst på en bæredygtig, handlekraftig og fremtidssikret måde uanset om det er i Brædstrup, Lund, Nim, Gedved, Østbirk, Søvind, Grumstrup, Tvingstrup, Serridslev, Elbæk, Hovedgård eller Hatting.
 

Irene Simonsen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021