Debat: Regionsrådsvalget – et nedfaldsvalgRasmus Clausen
Kandidat til regionsrådet for Venstre

I amerikansk politik har man et meget brugt begreb omkring valg, som ikke anses for at være helt så betydningsfulde. I USA stemmes der nemlig mange flere gange end i Danmark. Her er der med jævne mellemrum valg til en lang række af det, vi i Danmark kalder offentlige erhverv. Det kendes bedst fra amerikanske krimier, hvor valget til politimester, sherif m.m. bliver en del af plottet.

Af Rasmus Clausen
Elbækvej 55, 8700 Horsens
Kandidat til regionsrådet for Venstre

Amerikanerne kaldes disse valg for ”drop-down-ballots” dvs. nedfaldsvalg. Det er valg, der afholdes sammen med et såkaldt vigtigere valg. Altså valg, som afholdes, fordi nu skal der jo stemmes alligevel. Vores valg til regionsrådet kan på mange måder sammenlignes med et drop-down-ballot. Alle anser byrådsvalget for at være det vigtige valg og så kommer regionsrådsvalget i anden række. Rent mentalt giver det sådan set god mening, fordi ’region’ bare lyder mere fjernt end ’by’. Men i politisk sammenhæng er den skelnen ret uheldig.

Regionsrådene står f.eks. for den politiske ledelse af vores hospitaler. Det er en uhyre central opgave i hele det danske sundhedssystem og placeingen af de nuværende 6 hospitaler i Region Midtjylland foregik ikke uden politiske sværdslag. Regionshospitalet i Horsens er ikke en politisk selvfølgelighed. Det bevarer ikke sig selv. Det gør de politikere, der bliver valgt til regionsrådet. Eller også bevarer de det netop ikke.

Selvfølgelig bliver det lidt ananas i egne juice, når jeg opfordrer borgere i Horsens til at stemme personligt på mig. Men alligevel opfordrer jeg hermed alle i Horsens Kommune til at stemme på en lokal kandidat til regionsrådsvalget. Uanset partifarve, så er der sandsynligvis en lokal kandidat. Stem på den person. Hvis du sympatiserer med Venstre, så stem på mig. Horsens kommune har brug for et lokalt liberalt medlem af regionsrådet i Region Midtjylland. Horsens kommune har også brug for lokale medlemmer fra andre partier.

Ethvert drop-down-ballot er et vigtigt politisk valg. Også selv om det mentalt føles fjernt. Det er vigtigt hvilken sherif, der bliver valgt. Det er vigtigt, hvilke medlemmer der sidder i regionsrådet i Region Midtjylland.

Selv om regionsrådsvalget er et ”nedfaldsvalg” så brug din stemme og stem personligt. Stem f.eks. for at bevare den nuværende hospitalsstruktur med et regionshospital i Horsens.
 

Rasmus Clausen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021