Debat: Sikkerhed for børn på vejen mellem Yding og Østbirk med en cykelstiBirthe Knudsen. Byrådspolitiker (A), Kulturudvalget, UUL udvalg

Det er glædeligt, at etableringen af cykelstien mellem Horsens og Østbirk, bliver sat i gang sidst på året i år - det er et fantastisk projekt, hvor vi vil få bundet alle mellem byerne sammen med Horsens, via oplyste cykelstier!

Birthe Knudsen, Lundsvej 2, 8752 Østbirk. Byrådspolitiker (A), Kulturudvalget, UUL udvalg

Når dette så er sagt, så holder det mig dog ikke fra, stadig at kæmpe for en cykelsti til Yding, da min klare overbevisning er, at det ene ikke afløser det andet.

Jeg mener, at når vi vælger at godkende udstykninger i Yding, så må vi også sørge for sikre skolevejen for de børn, der skal til og fra skolen i Østbirk.

Det er i øvrigt, en cykelsti borgerne i Yding/Østbirk-området har skreget på i mange år, da det er en livsfarlig vej at cykle på, grundet utrolig meget tung trafik på hovedvejen. En tung trafik som bl.a. skyldes de mange lastbiler med containere, som tilgår Jysks centrallager i Uldum. Vi er samtidig også udfordret, når der er sket uheld på E45 ved Ejer Bavnehøj/Horsens. Her benytter bilisterne ofte omkørsel via rute 409, som går igennem Østbirk by, med mange biler og trafikprop til følge – nogle gange endda helt til Yding!

Jeg vil derfor blive ved med at kæmpe for, at få en cykelstien mellem Yding og Østbirk – så jeg har igen i år, lagt forslag ind til budgetforhandlingerne for budget 2022, om cykelstien fra Yding til Østbirk.

Når vi samtidig som kommune vil have børn og voksne til at bevæge sig mere, og har sagt ja til projekt ”bevæg dig for livet”, så må man også sikre, at det kan lade sig gøre på en sikker måde for de bløde trafikanter.

Jeg håber alle partier i byrådet, i år vil bakke op omkring dette, så vi snart kan sikre cyklisterne på denne strækning.
 

Birthe Knudsen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021