Drømmen om egen frisørsalon i ØstbirkMaria Rosendal åbner ny frisørsalon i Østbirk 4. oktober, men inden hun nåede så langt, måtte hun ud på en større omvej, før livsdrømmen kunne gå i opfyldelse.

Af Jørn Kildall

Der har været håndværkere i sving inde i det Gamle Posthus/Stationsbygningen i Østbirk gennem længere tid og grunden er, at Maria Rosendal fra Brædstrup har lejet hele stueetagen, for at starte egen frisørsalon op.

Maria Rosendal som runder et skarpt hjørne næste år, når hun fylder 50 år, har taget det store spring og etableret egen virksomhed i Østbirk.

Der var ingen lærepladser at få

Da Maria gik ud af Folkeskolen ville hun være frisør og gennemførte grundforløbet, men det var umuligt at få læreplads. Derfor blev drømmen blev udsat og Maria blev uddannet i Matas, og var på forskellige arbejdspladser. 

- Da mine børn blev store, tænkte jeg: Nu skal det være! Jeg fik en læreplads, som voksenlærling, hos Frisør Gry P. i Brædstrup og sidste år i maj blev jeg udlært.

Det gik hurtigt op for Maria at hun først kunne gå på pension som 70-årig og hun lagde en plan for fremtiden og begyndte at ledte efter lokaler til frisørsalon i Østbirk da der ikke var mange frisører tilbage i byen.

Ville være frisør i Østbirk

- Jeg var ikke i tvivl om at min forretning skulle ligge i Østbirk, men det var svært at finde lokaler… det var svært at finde nogle som var egnet. Det brugte jeg lang tid på... men nu er jeg næsten i mål og kan invitere til åbningsreception lørdag 2. oktober klokken 12-15.

Maria Rosendal har lejet hele underetagen af den gamle stationsbygning og har masser plads, faktisk mere end hun selv skal bruge.

- Jeg har masser af plads i lejemålet, så her er plads til mere erhverv i den anden ende af bygningen. Det ville være oplagt til en kosmetolog eller negleteknikker… eller en massør. Så kunne vi lave et wellness-hus her midt i Østbirk og det er nemt at parkere lige ved bygningen.

Bestemmer selv over sin tid

For Maria er tilværelsen som selvstændig en god måde at tilrettelægge sin tid på og især da hun skal være længe på arbejdsmarkedet endnu.

- Jeg fylder 50 næste år, og jeg skal jo arbejde til jeg bliver 70. Derfor vil jeg selv bestemme over min tid og tilrettelægge min dag. Som selvstændig kan jeg give hver enkelt kunde lidt ekstra tid i stolen, og det giver både mig og kunden ro.

Salonen hedder Frisø’R og åbner tirsdag 4. oktober. Der er mulighed for tidsbestilling på hjemmesiden www.frisø-r.dk eller telefon 20873887.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023