Else sælger ren luft og vandElse Øxenholt Laursen

Else Øxenholt Laursen er en kvinde med masser af energi og fuld af gode idéer. Hun og manden Bo Hubert flyttede til Østbirk for to år siden og på trods af en alvorlig ulykke i 2014 som ødelagde begge hendes håndled og satte et midlertidig stop for hendes livsværk, har hun formået at se muligheder og tage livtag med nye spændende udfordringer.

Af Jørn Kildall

Avisen møder Else og hendes mand i deres hyggelige hus i digterkvarteret i Østbirk. Det første man bemærker når man træder ind i huset, er det gode indeklima. Inden interviewet kunne komme i gang, blev jeg demonstreret deres vandrenseanlæg som fjerner skadelige stoffer fra drikkevandet. Else er nemlig forhandler af produkter fra firmaet Wetality.

Else Øxenholt Laursen har et flot cv og det meste af tiden siden 1991 har hun været selvstændig med eget hjemmeservicefirma som kørte frem til 2014, hvor hun kom ud for en ulykke som betød at hun brækkede begge sine håndled.

Else er uddannet gartner og social- og sundhedshjælper, begge uddannelser er meget praktiske når man tilbyder hjemmeservice med rengøring og havearbejde og hun fortæller:

- Jeg holdt meget af arbejdet som sosu og kunne godt tænke sig at vende tilbage på trods af to stive håndled.

Operationer som gik galt

Efter ulykken måtte hun gennem 10 operationer hvor ikke alle gik efter hensigten - man ”glemte” at sy to ledbånd sammen og fik ikke sat knoglerne rigtigt sammen på et andet håndled. For at fjerne smerter i håndleddet er begge håndled gjort stive.

I dag kniber det for Else at udføre arbejdet selv, selvom hun kan lave en lille smule selv, må hun have hjælpe udefra. 

- Det er lidt af en falliterklæring, når man selv har kunnet gøre rent og ordne haven. Jeg mistede lidt af min identitet, for jeg var vant til at hjælpe andre. Det har selvfølgelig påvirket humøret med op- og nedture, konstaterer Else.

Om det bliver muligt for Else at genoptage sit arbejde, finder hun og Bo først ud af til november, for da skulle begge håndled gerne været helede og stærke… og klar til brug igen.

Har brug for hjælp i hverdagen

Når man ser de store ar på Elses håndled efter ti operationer, forstår man godt hvorfor hun skal bruge hjælp i dagligdagen.

- Nogen har svært ved at forstå hvorfor vi har både have- og rengøringshjælp, for de kan ikke se hvad jeg fejler på afstand. De mener at det kan jeg da godt selv klare. Heldigvis har jeg Bo som støtter mig og hjælper med det praktiske, fortæller Else som har talt sig varm.

Talegaverne fejler ikke noget

Selvom Else Øxenholt Laursen ikke kan lave det samme som tidligere fejler hendes talegaver intet. Else arbejder som selvstændig forhandler for firmaet Wetality, som blandt andet sælger vand- og luftrensnings udstyr, samt cannabisolie. Det er de produkter hun tilbyder og som jeg fik demonstreret ved ankomsten til deres hjem.

I stuen stod der en diskret udseende kasse på størrelse med en pc, som er den der sørger for at rense luften for pollen, støv og røg. Maskinen fugter/affugter også luften og det var tydeligt at den gjorde sit arbejde godt, for luften var ganske enkelt lækker.

Fra hjemmesiden www.wetality.com/da/elselaursen kan kunder både se og købe produkterne, da Else ikke har lager i byen. Dog kan man ved forespørgsel få demonstreret produkterne i privaten. Luftrenseren kan nemt transporteres med ud til interesserede købere.

Jyden og Københavneren

- Jeg holder meget af at stå på messe og tale med kunder, og det var også planen at Bo og jeg skulle have været ude på otte messer… primært i Jylland… i 2020… men messerne kunne ikke gennemføres pga. Coronaen. Når jeg er på messe, så kører det bare og det er noget jeg holder meget af. Fortæller hun med smil i øjnene.

Man ser tydeligt at Else lyser op når hun fortæller om messerne og hendes mand Bo Hubert som kommer fra København, fortæller at Else er god til at sælge fordi hun er jyde:

- Det er hendes… bonderøvsfacon der gør at hun er skidegod til at sælge. Det har jeg set så mange gange, at folk fra Københavnsområdet falder for hendes stil – og den sælger rigtig godt, slutter han af med et stort grin.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021