Flot kunstprojekt på Østbirk skoleFredag var der indvielse af et kunstprojekt som er finansieret af Gunnar Andersens Familiefond og som 6. årgang har lavet sammen med deres lærer Joan Granild og to kunstnere, Simon Bodh Nielsen og Mette Damsgaard.

Af Jørn Kildall

I talen til de fremmødte var der en stor tak til Gunnar Andersens familiefond og til de to kunstnere Simon og Mette. 

Skoleleder Morten Stokholm synes det var blevet superflot, flottere end han havde turdet håbe på, det giver nogle dejlige farver til de her nye rum. 

Den færdige kunst gør sit ”arbejde” og stiller spørgsmål til beskuerne: Hvad skal det forestille? hvad ligner de? er det jordkloden? er det en sol, en måne eller en planet, en lampe eller er det noget helt andet. 

- Udover at de er flotte, så stimulerer de det udgangspunkt der er og skal være for al læring og for al skolevirksomhed, nemlig nysgerrigheden. At man stiller sig undrende og spørgende til verden, lader den komme til sig og derigennem bliver klogere på den. Og det er vel også en slags definition af god kunst: det er noget der udfordrer en, som gør en nysgerrig og et godt kunstværk bliver man aldrig helt færdig med, fortæller Morten Stokholm.

Det er hans håb at alle børn på Østbirk skole vil undersøge hver en person, der hænger på væggen, at de vil søge oplysninger om hvem de er, så vi kan lade os inspirere af hvad de har gjort og hvad de har opnået. Det kan man selv opsøge gennem de QR koder der er lavet om som siger nogle faktuelle ting ang. hvem de er, hvornår de levede og hvad de er kendt for.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021