Første spadestik til supercykelsti mellem Sejet og HorsensIndrømmet! På en kold og blæsende forårsdag hvor termometret viste 1°C og blæsten blandet med let nedbør hurtigt fik tankerne om sommer og varme til at virke lang væk, her havde borgmester Peter Sørensen gjort klar til at indvie igangsættelsen af supercykelstien mellem Sejet og Horsens.

Af Jørn Kildall

Dagens spadestik er blot et af mange som skal tages de kommende år, når et vidt forgrenet net af nye supercykelstier breder sig i Horsens kommune.

Den nye cykelsti bliver på 4,5 km. og bliver adskilt fra den øvrige trafik, så cyklisterne kan færdes sikkert langs Bollervej, hvilket i dag kan være en skræmmende oplevelse som cyklist da man kører på en stærk befærdet landevej.

I dagens anledning havde vejentreprenøren Arkil fra morgenstunden anlagt en lille stykke rød cykelsti ved vejen ind til Sejet og for ens indre blik kunne man selv fortsætte stien hele vejen tilbage til Horsens. Der skal etableres cykelsti på begge sider af landevejen og man forventer snart at kunne begynde på arbejdet.

Supercykelsti til Østbirk

Arbejdet er også i gang med etablering af supercykelsti mellem Horsens og Hatting, og der er også planlagt at lave cykelstier til Lund, Egebjerg, Stensballe og Nørrestrand.

Borgmester Peter Søren kunne fortælle at man er i gang med arbejdet med planlæsningen af en supercykelsti mellem Østbirk og Horsens, så cyklerne kan fædres sikkert på Østbirkvej, det er Peter Sørensens håb at en ny sikker cykelsti kan få endnu flere til at tage cyklen når turen går mod Horsens eller den modsatte vej.

Peter måtte ikke grave

Det er traditionen at det er borgmesteren som tager det første spadestik, men efter endt sygemelding med rygproblemer må Peter Sørensen ikke føre spade ifølge hans læge og fysioterapeut. Heldigvis havde han taget Charlotte Lyrskov, direktør for Teknik og Miljø, med til Sejet… her fik hun lov til at tage de første spadestik.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021