Fra Irak til Alteret - Foredrag i Østbirk(Arkivfoto)

I en tid, hvor verden var præget af konflikt og uro, fandt sognepræst Peter Uth, Nim sit kald som feltpræst i Irak. Hans unikke og inspirerende erfaringer fra frontlinjen giver et sjældent indblik i, hvordan tro og åndelighed kan fungere som en kilde til håb og sammenhold i krigens mørkeste stunder.

Af Jørn Kildall

Østbirk og omegns pensionistforening inviterer til et spændende og indsigtsfuldt foredrag med præst Peter Uth, der vil finde sted på Birkebo 5. april kl. 14.00. Foredraget har titlen "Med pistol og salmebog", og Peter Uth vil fortælle om sit arbejde som feltpræst blandt soldaterne samt om hverdagen på en militærbase i Irak, hvor sandstorme og raketangreb var dagligdagen.

Peter Uth blev udsendt som feltpræst i Irak, hvor han var ansvarlig for at yde åndelig støtte og vejledning til de danske soldater, der deltog i krigen. Med sin rolige og empatiske tilgang til arbejdet, blev han hurtigt en vigtig støtte for soldaterne og deres familier.

Som feltpræst var Uths primære opgave at være til stede for soldaterne, når de havde brug for nogen at tale med, hvad enten det drejede sig om at bearbejde deres oplevelser, finde trøst i deres tro eller blot søge selskab og rådgivning. Han deltog også i mindehøjtideligheder og sørgede for, at de faldne soldater blev mindet med respekt og værdighed.

De erfaringer og indsigter, han opnåede som feltpræst, har haft en dyb og varig indflydelse på hans arbejde i sognepræstembedet. 

Peter Uths historie er en påmindelse om, at tro og åndelighed kan være en utrolig kraftfuld ressource i krisesituationer, og at det er muligt at finde lys, selv i de mørkeste tider. Hans dedikation og engagement i sit arbejde som feltpræst og sognepræst er en inspiration for os alle. Gå ikke glip af denne unikke mulighed for at høre Peter Uth fortælle om sine oplevelser og erfaringer.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024