Gode lokalhistorier i HovedgårdPå Skovly i Hovedgård var der indkaldt til nytårskur og omkring 40 glade seniorer var mødt op for at ønske hinanden godt nytår, og indtage et glas bobler og lidt lækkert, samt høre nytårstalen fra bysbarnet Jan Koborg Olsen.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Endelig kunne der afholdes nytårskur på Skovly, for den blev jo aflyst i 2022 og alle havde set frem til igen at kunne mødes oppe under taget på det gamle plejehjem.

Efter velkomst og med fyldte glas, bød man hinanden godt nytår og efter en lille pause tog Jan Koborg Olsen ordet og fortalte historier fra Hovedgård krydret med god sund livsfilosofi.

Selvom Jan havde skrevet en lang nytårstale på mange sider, holdt han sig ikke til sit eget manuskript, men lavede forskellige nedslag i sin egen historie og der var mange i forsamlingen som kunne huske og nikke genkendende til de mange anekdoter og beretninger fra Hovedgård, fra før i tiden.

I talen kom Jan ind på at hans egen mor faktisk havde arbejdet 25 år på Skovly og som udekørende hjemmehjælper i Hovedgård. Der var også flere i forsamlingen som godt kunne huske hende.

Kernen i nytårstalen var at vi skal hjælpe hinanden og være gode mod hinanden. For på den måde gør det hele lettere og mere smidigt. Gør en forskel for andre var en anden af Jans pointer som tilhørerne nikkede ja til.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024