Jordbærtærte med masser af sommer og sol



Kage er populært og særligt kvalitetskager med de bedste råvarer er i høj kurs, for de smager bare bedre og giver en uovertruffen smagsoplevelse. Hos Kagehuset i Hovedgård mærker man tydeligt efterspørgslen og nu hvor sæsonen for jordbærtærter er i gang har bagermester Henrik Kjær og hans bagersvende ekstra travlt i bageriet.

Opskriften på en jordbærtærte er egentlig nem, men når man vælger at fremstille mazarinbund i huset, og bruge æg uden konserveringsmiddel, Odense Marcipan, og pynter med kransekagekonfekt rundt i kanten, så er det en opgave for de professionelle. For her er tale om kage der er lavet med de bedste lokale råvarer som kræver masser af faglig kærlighed for at kunne være blandt de ypperste kager hos bageren.

Næsten alle råvarer er lokale

Kagehuset får deres fløde fra Søvind Mejeri, æggene kommer fra en lokal producent, melet er fra Vestermølle og Samsø Jordbæerne er leveret af Midtjysk Blomstermarked og bagermester Henrik Kjær fortæller om råvarerne:

- Jeg ved godt vi kan få lokale jordbær her i Hovedgård, men Samsø jordbærrene er røde hele vejen igennem og meget søde, det skyldes at de får flere solskinstimer på øen. Vi har valgt de bedste råvarer og de er noget dyrere at indkøbe, men vi tror at man tydeligt kan smage forskel. Vi synes også prisen er passende når vi sammenligner med kollegerne i branchen.

Når kun det bedste er godt nok

Det handler om kvalitet for Henrik Kjær, som kun vil bruge de bedste råvarer – han kan sagtens finde billigere råvarer og lave en højere fortjeneste på hver kage, men det ønsker han ikke.

- Vi kan finde billigere æg som er tilsat citronsyre og vand og det kan man smage. Det samme med fløden som også kan fås billigere, men den er UHT-behandlet. Fløden vi bruger, er fra Søvind Mejeri og den er kun pasteuriseret – man kan tydeligt smage forskel på den og konventionelle udgaver, konstaterer Henrik Kjær.

Kagerne går som varmt brød

Kagehuset får mange roser for deres jordbærkage der er som en smagseksplosion når man får den ind i munden. Det betyder også at man spiser mindre når smagsoplevelsen er så stor og Henrik Kjær viser rundt i bagerbutikken og runder af:

- Prøv at se i butikken i dag… vi har her midt på formiddagen næsten udsolgt af kager og sådan har det været i et godt stykke tid nu. Jeg ved at Mette og de øvrige bagere ude bagved har forrygende travlt med at bage friske kager til vores butikker, vi prøver at følge efterspørgslen… men det går stærkt lige nu og det går bedre end forventet.

Kildall

Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024