Kærlighed i fokus: Sommerens kulturelle aftener starter med et bangFra højre: Bolette Schiøtz, vært og medlem af Kattrup - Tolstrup menighedsråd, Alma Astrup med cello er gymnasiast i Horsens og elev på musikalsk grundkursus i Århus, Alina Henriques kirkesanger og kulturmedarbejder i Hansted og Jørgen Andersen, korleder og sanger.

Første aftens sommersang i Kattrup Kirke blev en smuk og velbesøgt begivenhed, hvor temaet for kærlighed blev udforsket gennem sang og poesi.

Af Jørn Kildall

Sommerens melodi: Kærlighed og sommerfugle i Kattrup

Med en opblomstring af sommerblomster og det syngende kor af kirkens faste menighed, blev den første sommersangsaften i Kattrup Kirke fejret med stor glæde. En gruppe på 45 deltagere indledte sommerens seks aftensamlinger, organiseret af Voer Herreds Pastorat, med et fælles tema: KÆRLIGHED.

Aftenen begyndte med Alma, en talentfuld gymnasiast fra Horsens og elev på musikalsk grundkursus i Århus, der fremførte en cellosuite af Bach. Herefter blev det en aften fyldt med fællessang, både fra salmebogen og højskolesangbogen, og gennemsyret af temaet kærlighed, og mere specifikt, kærlighed til sang og sommerfugle.

Fra Bach til Sommerfugledalen

I en række afvekslende soloindslag, præsenterede sangerne uddrag fra Inger Christensens Sommerfugledalen, skabende en dybt berørende atmosfære, der spejlede det overordnede tema om kærlighed.

Spændende variation i vente

Hver kirke har fået frie hænder til at planlægge sin egen aften ud fra temaet KÆRLIGHED, hvilket tegner godt for de kommende arrangementer. Med sådan en bred ramme og mange kreative sjæle involveret, vil aftenerne utvivlsomt være forskellige og dermed holde spændingen oppe gennem hele sommeren.

Det sker tre torsdage i juni og tre torsdage i august, så der er rig mulighed for at deltage og opleve kulturen i Voer Herreds Pastorat.

Hilsen fra Vedslet

Næste sommersang finder sted torsdag den 22. juni i Vedslet. Her vil lektor i historie, Per Grau Møller, fortælle om kærligheden til de charmerende landsbyer Vedslet og Grumstrup. Alle er hjerteligt velkomne til at deltage og udforske kærlighedens mange facetter i denne sommers kulturelle arrangementer.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023