Kom med på High SchoolFra prøverne til High School Musical 2

På Fængslet i den gamle gymnastiksal summer der af aktivitet. Her har Horsens Musical Teater fået plads til kulisser, orkester, systue og omkring 20 medvirkende som er gået i den sidste del af øvningen inden premieren på High School Musical 2.

Af Jørn Kildall

Instruktør Louise Robinson og korleder Maria Nordby Gjødsbøl, som er en del af det kreative team, indrømmer begge, at rammerne er noget stramme. De står helt ude ved den ene væg og er kun få centimeter fra den imaginære scenekant.

- Vi må indrømme at rammen ikke er den ideelle men Fængslet kunne hjælpe os med pladsen så vi kan øve med scenografi, vores danse og få en idé om hvordan det færdige resultat bliver. Vi håber på at der et eller andet sted i nærheden af Horsens skulle være et lager eller meget stort lokale vi kan få lov til at benytte efter denne forestilling, fortæller Louise Robinson.

Forestillingen High School Musical 2 er oprindeligt en Disney-film som er opskrevet til scenen. Handlingen foregår blandt de unge high school-elever som har sommerferie og leder efter et job. Her udspiller sig forviklinger og sjove situationer, flot iscenesat med masser af ørehængende sange og flotte koreograferede dansenumre tilsat masser af ungdommelig energi og gåpåmod.

Produktionen og hele prøveforløbet har ligesom alle andre været stærkt udfordret af de mange Corona-restriktioner og på et tidspunkt øvede man i en lade i Brædstrup ellers har man kunne låne lokaler og faciliteter hos fx Horsens Amatør Teater. 

Der er 20 optrædende på scenen, men bagved skal der laves kulisser, kostumer, musik, teknik og meget, meget mere. Her er der 40 personer involveret. Horsens Musical Teater har selv lavet det meste af arbejdet selv og instruktør Louise Robinson forklarer:

- Vi er alle frivillige og brænder for musical og vi må selv lave det hele ved siden af studier og jobs. Jeg har sammen med Maria sidder og syet kostumer og i dag blev vi færdige med at lave det sidste pr-materiale. Det er faktisk fedt, for det giver en god følelse med hvad der sker rundt om i en produktion af denne størrelse.

Forestilling High School Musical 2 har premiere fredag 2. juli på Horsens Ny Teater og her er alle billetter udsolgt. Der spilles to forestilling lørdag 3. juli og en søndag 4. juli, billetter kan købes på Horsens Ny Teater.

Da avisen forlader den gamle gymnastiksal, er alle de medvirkende trukket i kostumer og fået monteret deres små mikrofoner, og alle er klar til gennemspilning af anden akt. Musikken begynder og energiniveauet er højt hele vejen igennem.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023