Så ta’r vi cyklerne fremVi cykler som aldrig før. Danskerne er gået amok og dyrker motionscykling til den store guldmedalje. Ligesom man siger, at nordmænd fødes med ski på, kan man næsten også påstå, at danskerne er født med pedaler under fødderne. Danmark er på 2. pladsen over lande i verden, der cykler mest - kun overgået af Holland. 

Salget af cykler er steget markant under Corona-pandemien. Især MTB og el-cykler sælger som varmt brød. Så cykelforretningerne har kronede dage.

- Den udvikling mærker vi tydeligt på Ejer Bavnehøj. Siden Giro d’Italia susede forbi Ovsted Kirke og på Risvej i 2012, har der været et stigende antal cyklister, som prøver kræfter i Ejer Bjerge.

- Flere officielle cykelløb er tiltrukket af det kuperede terræn. Det gælder blandt andet Danmark højeste motionscykelløb, der traditionen tro afvikles Kr. Himmelfartsdag og PostNord Danmark Rundt med skiftende ruter. I nyere tid har Coast2coast Jylland – også kaldet Danmark hyggeligste motionscykelløb – med start i Søndervig og mål på cykelbanen i Aarhus brilleret med at samle over tusind cyklister. Den direkte rute er på 185 km og den hårde er på samlet 216 km. Begge med depot på Ejer Bavnehøj. I år sker det 28. august.

Dagen efter – altså 29. august kl. 10 – lyder startskuddet til vores eget Danmarks Højeste Bjergløb. Et stærkt samarbejde mellem Cykelklubben Team Slagterriget, RTI og Ejer Bavnehøjs Venner tilbyder unikke ruter i Danmark højeste luftlag. 

Tre løb i ét:

  • MTB-løb på 10 km, 20 km, 30 km eller 40 km
  • Løb 5 km, 11 km eller 1/2 marathon
  • 5 km family-walk 

Stort depot på Ejer Bavnehøj, speaker og tidtagning med chip
 

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021