Seniorbofællesskab i Brædstrup, Vestbirk eller Østbirk?Uforpligtende orienteringsmøde den 18. januar kl. 20 på Brædstrup Kro.

- Er du parat til at forlade parcelhuset, er der nu en chance for at komme med i et seniorbofællesskab i lokalområdet for ca. 55+, fortæller Peder Kirkeby.
 - Der forventes at blive 20-25 lejeboliger i forskellig størrelse med lidt privat have, stort fællesareal og fælleshus til forskellige aktiviteter. Der lægges op til fællesspisning nogle dage om ugen, og evt kan vi arrangere med én el.flere delebiler – måske el-biler, tilføjer Peder Kirkeby.
 - Hvis der er tilstrækkelig interesse for seniorbofællesskab i lokalområdet - kan et realistisk indflytningstidspunkt være i år 2020. Placeringen vil i sidste ende være afhængig af de fremmødtes prioriteringer!

Erfaringer fra Stensballe
Den 18. Januar kan alle interesserede høre nærmere om, hvad et seniorbofællesskab er. Birger Jensen fra seniorbofællesskabet Sundbakken i Stensballe fortæller på mødet om, hvordan det er at være med i en beboergruppe i et seniorbofællesskabsgruppe. Arkitektfirmaet Constructa vil fremlægge ideer til skitser for boligtyper og fælleshus for et seniorbofællesskab.
 Efter oplæggene vil mødedeltagerne kunne drøfte ideen om seniorbofællesskab i grupper og stille spørgsmål til oplægsholderne.
 - Hvis der er tilstrækkelig interesse hos de fremmødte for seniorbofællesskab, vil der blive indkaldt til et stiftende møde i marts 2018 for en kommende beboergruppe, siger Peder Kirkeby.
 Der vil  senere blive arrangeret besøg hos seniorbofællesskaber, så man kan se, hvad det drejer sig om, og man kan få en snak med beboerne, der har boet der i mange år. Udvikling af seniorbofællesskabet Sundbakken varetages af OK-Fonden, som har stået for seniorbofællesskaber i Gedved, Tvingstrup, Søvind, Hovedgård og Rask Mølle. 
 - Om det er OK-Fonden der skal stå for et seniorbofællesskab i Brædstrup er ikke afgjort, men det er da en oplagt mulighed, fordi OK-Fonden har så megen erfaring med seniorbofællesskaber, siger Peder Kirkeby fra Vestbirk, tlf. 26443357, der er med i initiativgruppen til seniorbofællesskabet sammen med Mogens Knudsen (tlf. 20499018) fra firmaet Nærdemokrati.dk og arkitektfirmaet Constructa fra Horsens. 
 Peder Kirkeby gør opmærksom på, at deltagelse i mødet den 18. januar er gratis og uforpligtigende, dog skal man selv betale for beværtning, kaffe, vand m.v.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Lignende artikler

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021