Søndagsmartine på Birkebo: En musikalsk fest i hjertet af Østbirk(Foto: Jørn Kildall)

En eftermiddag med viser, fællessang og spontane musikalske indslag samlede næsten 40 mennesker til Søndagsmartine på Birkebo. Et mindre tilløbsstykke, der blev præget af Mors Dag og en varm og indbydende atmosfære.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Der var inviteret til søndags Martine på Birkebo i Østbirk og det er fra stedets aktivitetsmedarbejdere og den lokale kvartet De Verse 4 som sammen var gået om at inviterer til en musikalsk eftermiddag. Her kunne alle som havde lyst komme op til mikrofonen og give et nummer, fortælle en vits, en god historie eller hvad der nu faldt folk ind.

En varm start på en musikalsk eftermiddag

Det var lidt trægt i begyndelsen med at få de lokale talenter lokkede frem til mikrofonen men da artiklens forfatter, avisens redaktør, lagde ud med at synge ”Dit hjerte er i fare, Andresen” blev der taget hul på den svære etter.
 

(Foto: Jørn Kildall)

Forårssange og Fællesskab

Der blev sunget viser, der blev sunget fællessang og temaet for den 1. halve times valg af sange pegede helt tydeligt i retning af en del forårskådhed og sange som specifikt handlede om maj måned, hvor alting blomstrer og safterne stiger.

Arrangørerne var lidt bekymret i starten fordi hvor mange ville møde op? Vil der komme 5 eller ville der komme 30? Ved optælling før arrangementet var slut kunne man tælle næsten 40 voksne mennesker i lokalet som alle sang med på sangene og der blev klappet smilet og hyggede godt igennem.
 

(Foto: Jørn Kildall)

Pause, Kage og Mere Musik

Halvvejs i arrangementet var der dømt pause og der blev serveret kaffe, kage og hyggen bredte sig og Det var helt tydeligt at alle havde en fin eftermiddag. Efter pausen vi fik publikum en overraskelse da en spansktalende dame blandt publikum gik op til mikrofonen og lånte en guitar og sang en meget flot sang på spansk om tulipaner. Orkestrets medlemmer holdt sig heller ikke tilbage og Jens Erik den ene af sangerne gav en flot udgave som den lokale Pavarotti med sangen O Sole Mio. Guitaristen Knud Erik gik i et helt andet musikalsk hjørne og sang ”Voksen Vuggevise” som oprindeligt er skrevet af Lasse Helner, Det var smukt og meget følsomt. Orkesterets harmonikaspillere Laurits Jørgensen greb fat i sangen ”Forår” skrevet af Jens Memphis og Preben Hansen fik hele lokalet til at synge med da han gav den som Bjarne Liller/Elga Olga i ”Nyboders pris”.
 

(Foto: Jørn Kildall)

En uventet musikalsk overflod

Da der først kom hul på løjerne i anden afdeling, var det som om de ikke kunne stoppe igen og der kom forslag fra salen om forskellige sange som skulle synges og man gik et godt kvarter over den planlagte tid inden de sidste strofer tonede langsomt ud. Arrangørerne håber alle på at man kan gentage arrangementet på et senere tidspunkt og at de fremmødte vil være naturlige ambassadører og går ud og fortælle deres venner og bekendte om det gode arrangement på Birkebo som var et mindre tilløbsstykke, søndag eftermiddag der var præget af Mors Dag.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023